مرکز تحقیقات بهداشت، ایمنی و محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی البرز،کرج، ایران
چکیده: (4187 مشاهده)
زمینه و هدف: نان قوت غالب جامعه ایرانی می باشد، لذا توجه به سلامت و بهداشت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه استفاده از جوش شیرین در فرآوری نان بربری توسط بیشتر نانوایان دیده می شود که علت آن تولید نانی با رنگ و ظاهر زیباتر و با مقبولیت عمومی بیشتر می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی که 40 نفر شرکت داشتند، میزان رضایتمندی مصرف کنندگان از سه نمونه نان بربری فرآوری شده با گیاه بوی، جوش شیرین و آب گوجه فرنگی با کمک پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که رضایتمندی مصرف کنندگان از طعم و بو (34 نفر از 40 نفر)، ظاهر و رنگ و لعاب و کیفیت (36 نفر از 40 نفر) نان بربری با آب گوجه بیشتر از نان فرآوری شده با گیاه بوی و جوش شیرین بود. رضایتمندی مصرف کنندگان از طعم، بو، ظاهر، رنگ و لعاب، کیفیت، رضایت از خرید و کیفیت نان با گذر زمان از نان بربری با هر سه نوع افزودنی (جوش شیرین، آب گوجه فرنگی و بوی) معنی دار بود (05/0>p).
نتیجه گیری: آب گوجه فرنگی دارای مقبولیت عمومی و رضایتمندی مصرف کنندگان می باشد اگر چه عوارض جوش شیرین را ندارد. بنابراین می تواند جایگزین مناسبی به جای جوش شیرین برای فرآوری خمیر نان باشد
Nobari S, Mohammadi kalhori E, Dehganifard E, Noroozi R, Amarloei A, Mazloomi S. Evaluation of Consumer Satisfaction for the Quality of Bread Modified with Additives: A Case Study of Alborz Province. jehe 2016; 3 (2) :114-122 URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-257-fa.html
نوبری سمیه، محمدی کلهری ابراهیم، دهقانی فرد عماد، نوروزی رقیه، عمارلوئی علی، مظلومی سجاد. بررسی میزان رضایتمندی مصرف کنندگان از کیفیت نان اصلاح شده با مواد افزودنی: مطالعه موردی استان البرز. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1394; 3 (2) :114-122