[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 5، شماره 1 - ( 8-1396 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 34-23 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی کیفیت آب تولیدشده توسط سیستم‌های تصفیه آب خانگی مبتنی بر اسمز معکوس با استفاده از سیستم HACCP
سلیمه رضائی نیا ، سیمین ناصری ، مهدی فرزادکیا ، علی اسرافیلی ، میترا غلامی*
استاد گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات تکنولوژی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران،
چکیده:   (3320 مشاهده)
زمینه و هدف: مزیت انتخاب سیستم‌های تصفیه آب خانگی نسبت به آب‌لوله‌کشی بر اساس تضمین‌کننده سلامت انسان از خطرات بهداشتی توسط این سیستم‌ها صورت می‌گیرد. تجزیه‌وتحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) یک چهارچوب جهت شناسایی و مدیریت خطرات قابل‌توجه از منبع تا نقطه مصرف در فرایند تولید آب آشامیدنی است. لذا این پژوهش باهدف معرفی سیستم HACCP جهت شناسایی و محدودسازی مهم‌ترین خطرات ایجادشده در فرایند تولید آب آشامیدنی توسط سیستم‌های تصفیه خانگی مبتنی بر اسمز معکوس در شهر تهران انجام‌شده است.
مواد و روش‌ها: خطراتی که ممکن است در هر مرحله از تولید آب آشامیدنی توسط سیستم‌های تصفیه آب خانگی به وجود آید، شناسایی شد. بر اساس اصول هفت‌گانه HACCP، نقاط کنترل بحرانی (CCP) انتخاب شد و حدود بحرانی، نظارت، اقدامات کنترلی و اصلاحات تعیین شد. برداشت نمونه آب از هر یک از نقاط کنترل بحرانی انجام شد. پارامترهای فیزیکوشیمیایی و میکربی با روش‌های استاندارد موردسنجش قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج مربوط به سنجش خطرات در CCP نشان می‌دهد که پارامترهای pH، نیترات، کربن آلی کل و شاخص‌های میکروبی کلی فرم کل و کلی فرم مدفوعی در همه CCP های تعیین‌شده در محدوده بحرانی بودند. درحالی‌که پارامترهای سختی کل، فلوراید و شاخص میکروبی HPC صرفاً در CCP1 در محدوده بحرانی قرار داشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که سیستم HACCP را می‌توان جهت کاهش خطرات و افزایش ایمنی کیفیت آب خروجی سیستم‌های تصفیه آب خانگی به کاربرد. در همین راستا بایستی پایش منظم در دوره تناوب مشخص توسط اپراتور مناسب صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: سیستم‌های تصفیه آب خانگی، سیستم HACCP، آب آشامیدنی، شهر تهران
متن کامل [PDF 369 kb]   (1283 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/11/16 | پذیرش: 1396/11/16 | انتشار: 1396/11/16
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaeinia S, Nasseri S, Farzadkia M, Esrafili A, Gholami M. Quality Assessment of Water Produced by RO-based Household Water Treatment using the HACCP system. jehe 2017; 5 (1) :23-34
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-444-fa.html

رضائی نیا سلیمه، ناصری سیمین، فرزادکیا مهدی، اسرافیلی علی، غلامی میترا. ارزیابی کیفیت آب تولیدشده توسط سیستم‌های تصفیه آب خانگی مبتنی بر اسمز معکوس با استفاده از سیستم HACCP. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1396; 5 (1) :23-34

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-444-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( 8-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645