دانشجوی دوره عالی بهداشت عمومی(MPH)، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (2560 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی میزان آگاهی، نگرش و عملکرددانشجویان علوم بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیرامون طغیان بیماری های منتقله از آب و غذا در سال 1396 صورت گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی تعداد 335 نفر از دانشجویان در دو دانشکده بهداشت و سلامت، ایمنی و محیط زیست به روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای وارد مطالعه شدند. ابزار گرداوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته مشتمل بر 61 سوال بود که روایی و پایایی آن تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS 18 و از طریق آزمونهای آنالیزواریانس یکطرفه و t-test تحلیل گردید. یافتهها: میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان به ترتیب(61/1)±55/66 ، (14.68)±33/66 و (21.55)±96/65 و در هر سه بخش در حد متوسط بود. تنها 7/13، 6/6 و 5/24 درصد از دانشجویان به ترتیب دارای آگاهی، نگرش و عملکرد خوبی در خصوص موضوع مورد مطالعه بودند. میانگین نمره آگاهی، نگرش و عملکرد در میان دانشجویان دانشکده بهداشت بیشتر از دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست بود. بین آگاهی و نگرش(0.001p <) و همینطور نگرش و عملکرد (0.001p <) ارتباط معنادار آماری مشاهده گردید. همچنین بین میزان تحصیلات، دانشکده محل تحصیل، وضعیت تاهل، رشته تحصیلی و سن با متغیرهای آگاهی، نگرش و عملکرد رابطه معنادار آماری وجود داشت ( 0.05(p <. نتیجهگیری: با توجه به سطح متوسط آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان، لزوم برنامه ریزی جهت اجرای مداخلات موثر بمنظور ارتقای سطح آگاهی دانشجویانی که در حوزه بهداشت تحصیل می کنند و به عنوان افرادی که در آینده راهنمای سایر اقشار جامعه و متولی سلامت عمومی هستند، ضروری به نظر می رسد.
Zarei E, Hatami H, Fekri R, Torkamannejad S, Arshi S, Refaeian M. Knowledge, Attitude and Practice of Health Science Students About the Outbreak of Water and Foodborne Diseases: A Survey in Shahid Beheshti University of Medical Sciences. jehe 2018; 5 (3) :251-263 URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-504-fa.html
زارعی احسان، حاتمی حسین، فکری رعنا، ترکمننژاد شریف، عرشی شهنام، رفائیان محمد. آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان علوم بهداشتی در خصوص طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا : یک مطالعه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1397; 5 (3) :251-263