:: دوره 2، شماره 3 - ( 3-1394 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 237-224 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی حذف سرب (II) با استفاده از بیومس آزولا فیلیکولیدس از فاضلاب سنتتیک
داود بلارک* ، ادریس بذرافشان ، فردوس کرد مصطفی پور
مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
چکیده:   (5353 مشاهده)

زمینه و هدف: تخلیه پساب صنایع حاوی سرب به داخل محیط می‌تواند اثرات مضری را برای انواع موجودات زنده به همراه داشته باشد، بنابراین سرب باید با یک روش مؤثر قبل از تخلیه به محیط از آب­های آلوده حذف گردد. هدف از این مطالعه، بررسی حذف سرب با استفاده از بیومس آزولا بوده است.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی، حذف سرب با استفاده از بیومس آزولا، با تغییر در زمان تماس،pH ، دوز جاذب، غلظت اولیه سرب و سرعت اختلاط انجام گردید. آزمایش‌ها به صورت ناپیوسته در فلاکس­هایی بر روی شیکر انجام گرفت. برای سنجش غلظت باقیمانده سرب از دستگاه جذب اتمی استفاده شد. آزمایشات به صورت سه بار تکرار و میانگین درصد حذف ارائه شد. در نهایت، سینتیک جذب و ایزوترم­های تعادلی ماده جاذب مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: بیشترین میزان حذف سرب در pH برابر با 6 و دوز بهینه جاذب 7 گرم در لیتر به دست آمد. با افزایش غلظت اولیه سرب، راندمان حذف کاهش می‌یابد و با افزایش زمان تماس و سرعت اختلاط، راندمان افزایش می‌یابد. نتایج نشان داد که داده‌های حاصل، از ایزوترم جذب لانگمیر و سینتیک درجه دو کاذب تبعیت می‌کند.

نتیجهگیری: بیومس آزولا، یک جاذب کارآمد و کم هزینه برای حذف سرب  از آب و فاضلاب است.

واژه‌های کلیدی: فاضلاب سینتیک، ایزوترم جذب، سرب، بیومس آزولا
متن کامل [PDF 834 kb]   (1721 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/10/15 | پذیرش: 1394/10/15 | انتشار: 1394/10/15



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( 3-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها