:: دوره 1، شماره 2 - ( 12-1392 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 145-137 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفیت میکروبی آب‌های بطری شده در ایران
محمود علیمحمدی* ، معصومه عسگری ، ساسان امینی زاده ، عماد دهقانی فرد ، مهرنوش رضازاده
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (5021 مشاهده)

زمینه و هدف: رشد جمعیت و محدودیت دسترسی به آب شیرین و نیاز به استفاده از آب‌های بطری شده، ضرورت بررسی کیفیت میکروبی این آب‌ها را تشدید می‌کند.

مواد و روش ها: کیفیت میکروبی 24 مارک از آب‌های بطری شده موجود در بازار شهرهای ایران به صورت تصادفی در دو فصل تابستان 91 و پائیز 91 در هر فصل از هر مارک دو نمونه  مورد بررسی قرارگرفت. با روش تخمیر 15 لوله ای و شمارش بشقابی (Plate Count) نمونه‌ها برای حضور کلیفرم، کلیفرم گرماپای و باکتری‌های هتروتروف (HPC) مورد آنالیز قرارگرفتند. آنالیز نتایج با نرم افزار SPSS انجام گرفت.

نتایج: مجموع کلی فرم‌ها در برندهای شماره S18 و S20 به ترتیب در دو فصل تابستان و پائیز MPN/100cc2 بود. درتمامی برندها افزایش چشمگیر میزانHPC مشاهده شد. pH 6 درصد آب‌های معدنی ایران خارج از محدوده مجاز بود. میانگین کدورت معادل  NTU232/0و NTU 228/0 به ترتیب در دو فصل پائیز و تابستان بوده است.

نتیجه گیری: میکروارگانیسم‌های هتروتروف در 100 درصد نمونه‌ها در محدوده بالاتر از حد استاندارد حضور داشتند. در حدود 12 درصد نمونه‌ها باکتری‌های گروه کلیفرم یافت شد. تمامی نمونه‌ها فاقد باکتری‌های گروه کلیفرم گرماپای بودند.

واژه‌های کلیدی: مجموع کلیفرم‌ها، باکتری‌های هتروتروف، شمارش بشقابی
متن کامل [PDF 347 kb]   (2490 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/10/25 | پذیرش: 1393/10/25 | انتشار: 1393/10/25



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( 12-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها