:: دوره 4، شماره 3 - ( 3-1396 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 215-223 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان آلودگی کفش‌های اتاق عمل بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال 93-94
رعنا آب جار ، لیلا ساداتی* ، ابوالفضل شاهبازی ، ملاحت کمالی ، محمد فریاب اصل
عضو هیئتعلمی گروه اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
چکیده:   (2331 مشاهده)
زمینه­و هدف: فاکتورهایی نظیرحجم بالای کار، تعددپرسنل، ترددزیاد و شرایط بیماران مراجعه کننده به اتاق عمل باعث شده است تا این واحد بیمارستانی جزء مناطق با ریسک بالا از لحاظ عفونت محسوب شود. لذا به منظور پیشگیری از بروز و انتقال عفونت، باید اقدامات پیشگیرانه­ای از جمله پاکسازی و نظافت مرتب کف اتاق عمل، پوشیدن کفش­های تمیز و ضدعفونی شده و یا روکفشی صورت پذیرد. این پژوهش با هدف بررسی میزان آلودگی کفش­های اتاق عمل بیمارستان­های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد.
موادو روش­ها: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر برروی150 مورد کفش پرسنل اتاق عمل در بیمارستان های آموزشی البرز انجام شد که از آنها نمونه برداری شد و تحت کشت قرار گرفت. سپس نمونه ها توسط کارشناس آزمایشگاه تفسیر شد. آنالیز داده­ها با استفاده از آزمون کای دو و فیشر دقیق  و با استفاده از نرم افزار 19 spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: از150 نمونه گرفته شده 11% آن­ها بدون آلودگی و 89% آن ها دارای آلودگی بود. در بین کفش هایی که قبل از واشینگ از آن­ها نمونه­گیری شد 5/96% آن­ها آلوده بودند و در بین کفش­هایی که بعد از واشینگ از آن­ها نمونه­گیری شد 7/61% آن­ها آلودگی داشتند.
نتیجه­گیری: با توجه به میزان آلودگی زیادکفش ها، به نظر می رسد که نحوه شست و شو و یا نوع محلول شوینده به کار رفته فاقد توان گند زدایی قابل توجه است و باید مورد تجدید نظر و اصلاح قرار گیرد. 
واژه‌های کلیدی: کفش اتاق عمل، آلودگی، پاکسازی، ضدعفونی، عفونت
متن کامل [PDF 293 kb]   (1466 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/5/28 | پذیرش: 1396/5/28 | انتشار: 1396/5/28



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 3 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها