:: دوره 4، شماره 4 - ( 6-1396 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 334-327 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کارایی کربن فعال مغناطیسی سنتز شده در حذف فسفات از محیط‌های آبی
عماد دهقانی فرد ، رقیه نوروزی* ، بهاره میرزاهدایت
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، البرز، ایران
چکیده:   (3072 مشاهده)
زمینه و هدف: تخلیه فسفر به آب­های سطحی منجر به رشد بیش‌ازحد جلبک و گیاهان آبزی شده و درنتیجه یوتریفیکاسیون رودخانه و دریاچه را به دنبال دارد. ازاین‌رو حذف این ماده به‌منظور جلوگیری نمودن از مغذی شدن منابع آب­های سطحی اهمیت یافته است. هدف از این مطالعه استفاده از جاذب کربن فعال مغناطیسی در حذف فسفات در محیط­های آبی آلوده است.
جوش‌کار: در این تحقیق تأثیر عوامل مؤثر در این فرآیند از قبیل pH  ،غلظت اولیه فسفات، دوز جاذب  و مدت‌زمان در حذف فسفات از محلول­های سنتتیک در سیستم ناپیوسته بررسی گردید.
یافته­ها: نتایج نشان دادند که با افزایش غلظت اولیه فسفات، و همچنین افزایش دوز جاذب کربن فعال مغناطیسی و زمان تماس و pH تا 7، کارایی فرآیند به‌طور چشمگیری افزایش یافت. به‌طوری‌که حذف فسفات از محلول در غلظت 5 میلی‌گرم بر لیتر، تحت شرایط 7pH=، دوز جاذب 8/0 گرم بر لیتر و زمان تماس 30 دقیقه تا 70/98 درصد افزایش یافت.
نتیجه­گیری: کارایی بالای 98 درصدی فرآیند جذب در این مطالعه نشان داد که کربن فعال مغناطیسی قابلیت خوبی در حذف فسفات دارد و می‌تواند به‌عنوان یک روش پیشنهادی مناسب و نوین جهت حذف فسفات از محیط‌های آبی مورداستفاده قرار گیرد. 
واژه‌های کلیدی: کربن فعال، مغناطیسی، فسفات، جذب
متن کامل [PDF 400 kb]   (1170 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/8/21 | پذیرش: 1396/8/21 | انتشار: 1396/8/21



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( 6-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها