کارشناس ارشد میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه الزهرا تهران، ایران
چکیده: (2772 مشاهده)
مقدمه: حذف آلایندههای میکروبی آب با هدف دستیابی به استانداردهای کیفی آب دارای اهمیت میباشد. بنابراین گندزدایی آب آشامیدنی برای غیرفعالسازی و یا حذف پاتوژنها در تأسیسات تصفیه آب انجام میشود. امروزه گندزدایی با استفاده از اشعه خورشیدی به دلیل سازگاری با محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر برخی فاکتورهای محیطی نظیر میزان کدورت، مواد آلی، نوع ظرف و غلظت اولیه باکتریایی در حذف اشرشیاکلی از محلولهای آبی با استفاده از تابش اشعه خورشیدی میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه عملکرد حذف اشرشیاکلی با استفاده از ظروف مختلف پلاستیکی و شیشهای، مقادیر کدورت(NTU 20، 10، 0)، مواد آلی (mg/l 10، 5، 0) و غلظت اولیه باکتری اشرشیاکلی (100،200 و 300 باکتری در میلیلیتر) به صورت تجربی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه در ماههای تیر و مرداد و در ساعات 11 تا 15 که بیشترین شدت تابش نورخورشید وجود داشته و در روزهای کاملاً آفتابی انجام شده است. یافتهها:نتایج این مطالعه نشان داد که هر دو ظرفهای پلاستیکی و شیشهای قادر به کاهش باکتری اشرشیاکلی از 300 عدد در هر میلی لیتر به صفر در زمان ماند 60 دقیقه میباشند. با افزایش کدورت، غلظت مواد آلی و غلظت اولیه باکتریایی سرعت حذف باکتری در محلول کاهش میبابد. به طور کلی روش گندزدایی با اشعه خورشیدی قادر به حذف 100% اشرشیاکلی از محلولهای آبی با غلظت اولیه باکتریایی 300 عدد در هر میلی لیتر، کدورت NTU 20 و غلظت مواد آلی 10 میلی گرم بر لیتر در طی 60 دقیقه زمان تماس میباشد. نتیجه گیری:استفاده از تکنولوژی تابش اشعه خورشیدی برای گندزدایی آب آشامیدنی در حد خانگی و برای جوامع دورافتاده مناسب است و حتی برای آبهایی با میزان کدورت و غلظت مواد آلی بالا نیز میتواند مورد استفاده قرارگیرد.
Behdarvand N, Godini E, Godini H, Shams Khoramabadi G. Study of Effective Factors on E.coli Removal from
Water Using Solar Radiation Disinfection
. jehe 2017; 5 (1) :73-82 URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-454-fa.html
بهداروند نرگس، گودینی الهام، گودینی حاتم، شمس خرمآبادی قدرتاله. بررسی فاکتورهای مؤثر در حذف E. Coli از آب با استفاده از
گندزدایی با تابش اشعه خورشیدی
. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1396; 5 (1) :73-82