[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 7، شماره 1 - ( 9-1398 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 93-83 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه سازی فرآیند تولید بیودیزل از پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران در حضور کاتالیست هموژن
نادعلی علوی ، اکبر اسلامی ، منیره مجلسی نصر ، نجمه مسیحی*
کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (1734 مشاهده)
زمینه و هدف: به دلیل اهمیت نقش انرژی در جهان و تجدید ناپذیری سوختهای فسیلی و مسائل زیست محیطی ناشی از این دسته از سوخت­ها ، در سال­های اخیر مطالعات زیادی به منظور یافتن جایگزین مناسب برای سوخت‌های فسیلی در کشورهای مختلف جهان انجام شده  است. سوختهای زیستی مانند (بیودیزل و بیواتانول)،  یکی از مطلوب ­ترین سوخت‌های جایگزین معرفی شده اند. هدف از این مطالعه بررسی تولید بیودیزل از پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران در حضور کاتالیست هموژن‌می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع تجربی-آزمایشگاهی‌می باشد. دراین مطالعه تاثیر سه پارامتر مهم در سه سطح یعنی زمان واکنش (60،70 و 80 دقیقه)، درصد وزنی کاتالیست (5/.، 1 و 5/1 درصد) و نسبت مولی متانول به روغن (1/3، 1/6 و 1/9) مورد بررسی قرار گرفتند. راندمان تولید بیودیزل با استفاده از درصد جرمی بیودیزل تولید شده از مقدار روغن مصرفی اولیه محاسبه گردید.
یافته ها: حداکثر راندمان تولید بیودیزل در حضور سدیم هیدروکسید به عنوان کاتالیست هموژن23/3±6/86 درصد به دست آمده است. شرایط بهینه برای حداکثر راندمان، نسبت مولی متانول به روغن 1/6 ، درصد وزنی کاتالیست 1 و زمان واکنش 70 دقیقه بوده است. در این مطالعه دمای واکنش و شدت اختلاط به ترتیب 65 درجه سانتی گراد و 500 دور بر دقیقه در نظر گرفته شدند.
نتیجه گیری:پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران‌ها که در کشور ما به مقدار بسیار زیادی در حال تولید‌می باشند، منبع بسیار خوبی برای تولید بیودیزل و تامین انرژی‌می باشند.
واژه‌های کلیدی: انرژی‌های تجدیدپذیر، بیودیزل، کاتالیست هموژن
متن کامل [PDF 1023 kb]   (1155 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/10/2 | پذیرش: 1398/10/2 | انتشار: 1398/10/2
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alavi N, Eslami A, Majlessi Nasr M, Masihi N. Optimization of Biodiesel Production Process from Restaurant Waste Frying Oils in the Presence of Homogeneous Catalyst. jehe 2019; 7 (1) :83-93
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-705-fa.html

علوی نادعلی، اسلامی اکبر، مجلسی نصر منیره، مسیحی نجمه. بهینه سازی فرآیند تولید بیودیزل از پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران در حضور کاتالیست هموژن. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1398; 7 (1) :83-93

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-705-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( 9-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645