زمینه وهدف: کروم شش ظرفیتی به عنوان یک آلاینده خطرناک از طریق پساب صنایع مختلف وارد محیط زیست میشود. بنابراین اتخاذ روشی مناسب در راستای حذف این آلاینده قبل از ورود به محیط امری ضروریست. هدف از این مطالعه بررسی کارایی فرآیند الکتروفنتون در حذف کروم شش ظرفیتی در حضور سیانید به عنوان مداخله گر از پسابهای سنتتیک بوده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، از یک راکتوربه حجم مفید یک لیتر به همراه 4 الکترود از جنس آهن استفاده گردید. به منظور بررسی تاثیر فرآیند، متغیرهایpH ، غلظت اولیه و باقی مانده کروم، ولتاژ، غلظت هیدروژن پراکساید و حضور سیانید به عنوان مداخله گر مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج بیانگر تاثیرگذار بودن پارامترهای مورد مطالعه، بر کارآیی فرآیند است. در حالت بهینه فرآیند که pH برابر 3، ولتاژ برابر 20 ولت و غلظت اولیه کروم برابر 100 میلی گرم در لیتر و میزان غلظت هیدروژن پراکساید برابر 50 میلی لیتر بر لیتر بوده حداکثر کارآیی فرآیند 97 درصد بدست آمد. حضور سیانید در شرایط مشابه باعث کاهش کارآیی به کمتر از 50 درصد شد و همچنین با تغییر پارامترها از شرایط بهینه کارآیی فرآیند به شدت کاهش پیدا نموده است.
نتیجه گیری: نتایج بیانگر کارآیی مناسب فرآیند الکتروفنتون در حذف کروم شش ظرفیتی است اما حضور آلایندههای دیگر مانند سیانید باعث کاهش کارآیی میشود که باید در کاربرد این فرآیند لحاظ گردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |