دوره 1، شماره 4 - ( 6-1393 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 328-312 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani Z, Rahmani A, Poureshgh Y. Evaluation of the Removal of Ammonium by Kaolin, Synthesized Zeolite Produced from Kaolin and Magnetic Zeolit from Aqueous Solutions. J Environ Health Eng 2014; 1 (4) :312-328
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-87-fa.html
رحمانی زهرا، رحمانی علیرضا، پورعشق یوسف. بررسی حذف آمونیوم با استفاده از کائولین، زئولیت تهیه شده از کائولین و زئولیت مگنت شده از محیط‌های آبی. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1393; 1 (4) :312-328

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-87-fa.html


. گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
چکیده:   (5021 مشاهده)

زمینه و هدف: یون آمونیوم از طریق صنایع، فاضلاب خانگی و فاضلاب کشاورزی وارد آب‌های پذیرنده می‌گردد. یون آمونیوم سمی بوده و می‌تواند باعث کاهش در میزان اکسیژن محلول در آب شده و زندگی آبزیان را به خطر بیندازد. یکی از روش‌های رایج به منظور حذف یون آمونیوم از آب و فاضلاب، تبادل یونی و جذب این یون توسط زئولیت می‌باشد. هدف از این پژوهش، دستیابی به راندمان حذف آمونیوم با استفاده از کائولین، زئولیت سنتز شده از کائولین و زئولیت مگنت شده از محیط‌های آبی می‌باشد.

مواد و روش ها: در مطالعه حاضر، آزمایشات در شرایط مختلف از دز جاذب کائولین و زئولیت سنتز شده از کائولین (g/L 2 ،5/1، 1، 5/0)، در محلول‌های آبی حاوی غلظت‌های مختلفی از آمونیوم ( mg/L20-1)، در زمان‌های تماس مختلف (240-10 دقیقه) و در مقدار‌های متفاوتی از pH (11، 9، 7، 5، 3) مورد بهره برداری قرار گرفته است.  ویژگی‌های شیمیایی زئولیت سنتز شده از کائولین نیز با استفاده از آزمون SEM، XRD و FTIR مورد بررسی قرار گرفته است.

یافته ها: بیشترین میزان جذب آمونیوم در میزان pH برابر با 7 و زمان 240 دقیقه بوده است و با افزایش در غلظت اولیه آمونیوم، ظرفیت جذب افزایش یافت. البته با افزایش دز جاذب، راندمان حذف آمونیوم کاهش یافت. دز بهینه برای کائولین  g/L 2 و برای زئولیت سنتز شده g/L 5/1 بوده است. داده‌های حاصل، به منظور محاسبه ایزوترم، نشان داد که ایزوترم فروندلیچ بیشترین همخوانی را داشته است. جذب آمونیوم بر روی کائولین، زئولیت سنتز شده از کائولین و زئولیت مگنت شده از سینتیک درجه دوم کاذب پیروی می‌کند.

نتیجه گیری: این مطالعه اثبات می‌کند که جذب آمونیوم بر روی کائولین، زئولیت سنتز شده از کائولین و زئولیت مگنت شده یک روش ارزان قیمت با راندمان بالا در حذف آمونیوم می‌باشد.

متن کامل [PDF 513 kb]   (1623 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/3/27 | پذیرش: 1394/3/27 | انتشار: 1394/3/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Enginering

Designed & Developed by : Yektaweb