[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 10، شماره 3 - ( 3-1402 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 286-276 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت بهداشت محیط نانوایی های شهر سنندج در سال 1402
دانش لطفی نرانی ، محمد درویش متولی ، سجاد مظلومی*
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران-مرکز تحقیقات زیست فناوری و گیاهان دارویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (526 مشاهده)
زمینه و هدف: نان، اصلی ترین منبع تغذیه و تأمین کننده قسمت عمده انرژی روزانه مردم است. برای داشتن نان بهداشتی و مناسب، توجه به شاخص های بهداشت محیط در نانوایی ها الزامی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت بهداشت محیط نانوایی‌های شهر سنندج در سال 1402 انجام شد.
مواد و روش ها: در این بررسی توصیفی مقطعی، 30 واحد نانوایی شهر سنندج از طریق چک‌لیست بازرسی بهداشتی از نانوایی مصوب وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مورد بررسی قرار گرفتند. این چک لیست دارای 4 قسمت بهداشت فردی، مواد غذایی، ابزار و تجهیزات و ساختمان می‌باشد. داده های جمع آوری شده با نرم ‌افزار اکسل مورد تجزیه‌ و تحلیل قرار گرفتند.
یافته­ها: در مطالعه حاضر، بیشترین میزان تطابق با آئین نامه در بخش بهداشت ساختمان با فراوانی 73/96 درصد و کمترین میزان تطابق در بخش بهداشت فردی و بهداشت ابزار و تجهیزات با فراوانی 70/48 درصد گزارش شد.

نتیجه‌گیری: وضعیت بهداشت محیط در نانوایی های شهر سنندج کاملاً مطابق با آیین نامه بهداشت نانوایی نمی باشد و به منظور بهبود شرایط لازم است، بازرسان بهداشت محیط در بخش شاخص های بهداشت فردی و بهداشت ابزار و تجهیزات دقت و جدیت بیشتری داشته باشند. پیشنهاد می گردد مسئولین بهداشتی بسترهای لازم جهت اجرای فرآیند خود کنترلی و خود اظهاری بهداشتی را به منظور نظارت بیشتر بر واحد های مورد مطالعه فراهم نمایند. 
واژه‌های کلیدی: نانوایی، بهداشت محیط، شهر سنندج
متن کامل [PDF 680 kb]   (252 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/4/6 | پذیرش: 1402/5/1 | انتشار: 1402/8/10
فهرست منابع
1. Rajabzade N. Bread technology. Tehran: Tehran university publishing. 2000: 354-61 [In Persian].
2. Rahimzadeh H, Mansourian M, Kargar M, et al. Knowledge, attitude and practice of bakeries of Gorgan about the use of Sodium Bicarbonate in bread. Payesh 2013;11(2):279-83 [In Persian].
3. Sharifi GH, Arab Ameri M, Roudbari, Bastami M. Investigating the health and quality of bread in the bakeries of Shahrood city, 2008. The 12th National Environmental Health Conference, Tehran 2009 [In Persian].
4. Gholami Parizad E, Amarluei A, Jalali Galousang A.A, Naseri Far R. Bread and Hygienic Problems at Urban Baker's Shops in Ilam Provice (2002-2004). J. Ilam Uni. Med. Sci 2005;13(1):44-49 [In Persian].
5. Kargar M, Mozaffari-Khosravi H. Investigating the health status of the environment and the quality of bread in the bakeries of Yazd city. The 3th national environmental health conference, Kerman. The 3th National Environmental Health Conference, Kerman 2000 [In Persian].
6. Pouraslani E, Nasaji N, Amani F, Sadeghi H, Golmaghani S. The state of sanitary health of the bakeries of Ardabil. JSRC 2003;6(7):5-7 [In Persian].
7. Malakutian M, Loloei M. Bread quality and health status of bakers in Rafsanjan. J. Rafsanjan Univ. Med. Sci. Health Serv 2003;2(3-4):180-86 [In Persian].
8. Zabihollahi T, Goftari S, Garibi F, et al. Investigation of the amount of sodium bicarbonate and salt in different types of bread in the bakeries of Kurdistan Province from 2008 to 2010. SJKU 2013;18(3):39-46 [In Persian].
9. Pourzamani H, Pishkar A.R, Khalili M, et al. The quality of bread production and the status of bakeries in the city Shahr e Kord.The 7th National Environmental Health Conference, Shahr e Kord 2003 [In Persian].
10. Emamjomeh MM, Ayazi Kh. A survey on the health status of bakers in Qazvin. J. Qazvin Univ. Med. Sci. Health Serv 1995;1(2):47-54 [In Persian].
11. Guderzi b. Madani A. Soleimani M, et al. Investigating the health status of bakeries and the amount of baking soda used in Bandar Abbas bread. J. Ind. Med 2013;1(1):10-15 [In Persian].
12. Ministry of Health, Treatment and Medical Education, Vice-Chancellor of Health, Health and Work Environment Center, Health inspection checklist of traditional bakery, form code 111/920318 [In Persian].
13. Nourmoradi H, Haghighat GA, Karimi A, Mazloomi S. The Study of Environmental Health Status of Male Student Dormitories of Ilam University of Medical Sciences in 2017. JJUMS 2017;3(2):164-72 [In Persian].
14. Hatami, H., & Azarbarzin, V. The Prevalence of Intestinal Parasitic Infections in Food Handlers Health Applicants in Areas Covered by Shomal Health Center in Tehran in 2016. J. Community Health 2016;5(1):22-29 [In Persian].
15. Khamirchi R A, Robat Jazi M. The survey on the health status of the bakeries of Sabzevar city. The 8th National Environmental Health Conference, Tehran 2004 [In Persian].
16. Shahmohammadi R, Rasulondi T, Azarpira H. Investigating the health status of bakeries in Saveh city due to the corona virus epidemic in 2019. Environmental Health Research Journal. 2021;7(1):77-86 [In Persian].
17. Najaf Najafi M. The effect of health status of bakeries in Mashhad on bread quality. 8th National Conference on Environmental Health: Tehran University of Medical Sciences and Health Services; Tehran 2005 [In Persian].
18. Kargar MH, Mozafari H. An investigation on bread in Yazd city. JSSU 2001;5(2):16-23 [In Persian].
19.  
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Lotfi narani D, Darvish Motevalli M, mazloomi S. Investigating the environmental health status of Sanandaj bakeries in 2023. jehe 2023; 10 (3) :276-286
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-989-fa.html

لطفی نرانی دانش، درویش متولی محمد، مظلومی سجاد. بررسی وضعیت بهداشت محیط نانوایی های شهر سنندج در سال 1402. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1402; 10 (3) :276-286

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-989-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( 3-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4652