زمینه و هدف: در مدیریت تقاضای آب رابطهی خاصی بین نگرش، اعتقاد و رفتار واقعی مصرف کنندگان و میزان مصرف آب وجود دارد. فاکتورهای زیادی در نگرش مثبت نسبت به مصرف آب وجود دارند که با ارائه اطلاعات صحیح باید باورها و نگرشهای شهروندان نسبت به شیوه مصرف آب آشامیدنی را تغییر داد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آموزش بر روی میزان صرفهجویی در مصرف آب در شهر خرمآباد در سال 1394 میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه در استان لرستان و در شهر خرمآباد صورت گرفت که از بین مشترکین پرمصرف این شهر، 60 خانوار که حاضر به همکاری بوده را انتخاب و در دو گروه کنترل و تیمار قرار داده شد که به گروه تیمار نحوه درست مصرف کردن به صورت منظم آموزش داده شد و به صورت دورهای قرائت کنتور برای هر دو گروه صورت میگرفت. این مطالعه برای 6 ماه در فصول تابستان و پاییز 1394 انجام گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که خانوارهای پرمصرف در گروه کنترل در سال 93 و 94 به ترتیب دارای میانگین مصرف سرانه ای برابر با 60.78±253.7 و 62.35±208 لیتر در روز به ازای هر نفر می باشد همچنین میانگین مصرف سرانه در گروه تیمار در سال 93 و 94 به ترتیب برابر 51.2±192.14 و 48.57±171.9 لیتر در روز به ازای هر نفر می باشد و همچنین نتایج نشان دهنده کاهش 11-9 درصدی مصرف در اثر مداخله آموزش میباشد.
نتیجهگیری: براساس نتایج حاصل از این مطالعه جهت بالا بردن آگاهی عمومی مردم نسبت به بحران آب، تنشهای آبی و اهمیت موضوع آب، با استفاده از آموزش میتوان بر روی مصرف آب تاثیر گذاشت و همچنین میتوان باعث ترویج فرهنگ درست مصرف کردن و تغییر رفتار مردم نسبت به مصرف آب شد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |