[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 1، شماره 2 - ( 12-1392 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 145-137 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفیت میکروبی آب‌های بطری شده در ایران
محمود علیمحمدی* ، معصومه عسگری ، ساسان امینی زاده ، عماد دهقانی فرد ، مهرنوش رضازاده
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (5032 مشاهده)

زمینه و هدف: رشد جمعیت و محدودیت دسترسی به آب شیرین و نیاز به استفاده از آب‌های بطری شده، ضرورت بررسی کیفیت میکروبی این آب‌ها را تشدید می‌کند.

مواد و روش ها: کیفیت میکروبی 24 مارک از آب‌های بطری شده موجود در بازار شهرهای ایران به صورت تصادفی در دو فصل تابستان 91 و پائیز 91 در هر فصل از هر مارک دو نمونه  مورد بررسی قرارگرفت. با روش تخمیر 15 لوله ای و شمارش بشقابی (Plate Count) نمونه‌ها برای حضور کلیفرم، کلیفرم گرماپای و باکتری‌های هتروتروف (HPC) مورد آنالیز قرارگرفتند. آنالیز نتایج با نرم افزار SPSS انجام گرفت.

نتایج: مجموع کلی فرم‌ها در برندهای شماره S18 و S20 به ترتیب در دو فصل تابستان و پائیز MPN/100cc2 بود. درتمامی برندها افزایش چشمگیر میزانHPC مشاهده شد. pH 6 درصد آب‌های معدنی ایران خارج از محدوده مجاز بود. میانگین کدورت معادل  NTU232/0و NTU 228/0 به ترتیب در دو فصل پائیز و تابستان بوده است.

نتیجه گیری: میکروارگانیسم‌های هتروتروف در 100 درصد نمونه‌ها در محدوده بالاتر از حد استاندارد حضور داشتند. در حدود 12 درصد نمونه‌ها باکتری‌های گروه کلیفرم یافت شد. تمامی نمونه‌ها فاقد باکتری‌های گروه کلیفرم گرماپای بودند.

واژه‌های کلیدی: مجموع کلیفرم‌ها، باکتری‌های هتروتروف، شمارش بشقابی
متن کامل [PDF 347 kb]   (2491 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/10/25 | پذیرش: 1393/10/25 | انتشار: 1393/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alimohammadi M, Askari M, Aminizadeh S, Dehghanifard E, Rezazadeh M. Evaluation of Microbial Quality of Bottled Water in Iran. jehe 2014; 1 (2) :137-145
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-37-fa.html

علیمحمدی محمود، عسگری معصومه، امینی زاده ساسان، دهقانی فرد عماد، رضازاده مهرنوش. بررسی کیفیت میکروبی آب‌های بطری شده در ایران. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1392; 1 (2) :137-145

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-37-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( 12-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645