دوره 4، شماره 3 - ( 3-1396 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 197-214 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
چکیده:   (3322 مشاهده)
زمینه و هدف: ارزیابی اثرات بهداشتی برای شناسایی فعالیت­ها و سیاست­هایی است که اثرات قابل توجهی بر سلامت دارد که علاوه بر طرح­های بزرگ می­تواند حیطه­های مختلفی را در  برگیرد. هدف پژوهش حاضر گردآوری HIA های انجام یافته در ایران است تا جایگاه و مسیری که HIA از ابتدا تا کنون طی کرده را ترسیم کند.
مواد و روش­ها: این کار یک مرور سیستماتیک است و تمامی اطلاعات از پایگاه­های علمی گردآوری شده است. هردو پایگاه فارسی و انگلیسی پوشش داده شده و هریک از یافته­ها مورد بررسی قرارگرفته است.
نتایج: تعداد کل یافته­ها 181بود که موارد مرتبط به 95 یافته رسید و در حیطه­های آلودگی هوا، موارد شغلی، پتروشیمی، آلودگی صوتی، موضوعات شهری، سلامت، اصول HIA و سایر حوزه­ها تعداد یافته­ها به ترتیب 48، 7، 2، 2، 9، 3، 14و10 بود.
نتیجه گیری: با وجود الزام HIA برای طرح­های بزرگ توسعه­ای و با ملاحظه موضوعات و حیطه­هایی که HIA در ایران برای آن­ها انجام شده­است می­توان دریافت که در برخی حیطه­ها نیاز به ارزیابی اثرات بر سلامت وجود دارد مانند مسئله آلودگی هوا و مسائل شهری، چراکه بر افراد زیادی تاثیرگذار خواهد بود. انجام چنین ارزیابی­هایی قبل از ابلاغ استاندارد ملی پیوست سلامت نشان دهنده همین مطلب است. بنابراین از سیاست­گذاران و تصمیم گیرندگان در حوزه سلامت این انتظار می­رود تا به این نگرانی­ها پاسخ داده و در کنار ارزیابی طرح­های ملی به  انجام HIA در سایر حوزه­ها نیز توجه نشان داده تا پژوهش­های این حوزه از قالب مقالاتی مکتوب به طرح­های عملیاتی درآید و به ارتقای هرچه بیشتر سلامت در  جامعه بیانجامد.
 
متن کامل [PDF 426 kb]   (3128 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/5/23 | پذیرش: 1396/5/23 | انتشار: 1396/5/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.