دوره 4، شماره 3 - ( 3-1396 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 257-268 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


استادیار دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه خوارزمی، تهران
چکیده:   (3727 مشاهده)
زمینه و هدف: تعیین ثابت­های رشد میکروارگانیسم­ها از مهم­ترین عوامل طراحی فرایندهای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب جهت تعیین کارایی این فرایندها در تصفیه­خانه­های فاضلاب شهری یا صنعتی است. یکی از مهم­ترین روابطی که توسط مهندسان جهت طراحی فرایندهای بیولوژیکی لجن فعال استفاده می­گردد معادله مونود و استفاده از مدل­های ریاضی لجن فعال (ASM) می­باشد.
مواد و روش‌ها: اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پایلوت آزمایشگاهی با رعایت میزان هوادهی، دما و pH و در غلظت­های مختلف خوراک ورودی به تصفیه­خانه فاضلاب شهرک اکباتان بدست آمد. تغییرات رشد میکروارگانیسم­ها با اندازه گیری MLVSS و با تغییرات COD معادل سوبسترای ورودی در محدوده mg/L 500-50 بررسی شد. با اطلاعات حاصل از شرایط آزمایشگاهی مقادیر k0 و Ks و ضرایب سینتیکی رشد میکروارگانیسم­ها با توجه به تغییرات MLVSS و COD با استفاده از مدل ASM1 و روابط توسعه یافته مدل مونود تعیین شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از مدل ASM1 برای ضرایب سینتیکی Ks به میزان g COD.m-3 2/31، Hµ به میزان day-1 9/3، bH به میزان day-1 077/0 و YH معادل gCOD XH (gCOD SS)-1 51/0تعیین گردید که به ترتیب با نتایج حاصل از ضرایب سینتیکی با استفاده از معادلات متداول در فرایندهای لجن فعال به ترتیب به میزان 6/7، 2/9، 4/9، و 9/6 درصد اختلاف دارند.
نتیجه‌گیری: ارزیابی پارامترهای Y، kd، k0 و Ks در شرایط بهره­برداری تصفیه خانه فاضلاب شهرک اکباتان تهران نشان داد که مدل ASM1 به خوبی می­تواند این ضرایب را تعیین کرده و از این حیث شرایط راهبری بیولوژیکی تصفیه خانه مناسب است.
متن کامل [PDF 398 kb]   (4373 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/5/30 | پذیرش: 1396/5/30 | انتشار: 1396/5/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.