جلد 0 - ویژه نامه HSE                   جلد 0 - ویژه نامه HSE صفحات 102-89 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Behvandi A, Dashti S, Varshosaz K. Identification and Assessment of Occupational Health and Safety Risks of Activities and Operations of Oil Drilling Rigs Using FMEA Method (Case Study: Southern Yarran Region). J Environ Health Eng 2020; https://doi.org/10.29252/jehe.0.89
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-732-fa.html
بهوندی ابوذر، دشتی سولماز، ورشوساز کتایون. شناسایی و ارزیابی ریسک های ایمنی و بهداشت حرفه ای فعالیت ها و عملیات دکل حفاری نفت با روش FMEA (مطالعه موردی: میدان یاران جنوبی). مجله مهندسی بهداشت محیط. 1398;

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-732-fa.html


استادیار گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
چکیده:   (3031 مشاهده)
زمینه: در حال حاضر صنعت حفاری، به خاطر حوادث زیادی که در آن روی می­دهد، یکی از مشاغل خطرناک دنیا محسوب می­شود. به همین علت بررسی و ارزیابی ریسک­ های فعالیت­ ها و عملیات در صنعت حفاری می­تواند کمک شایانی به کاهش حوادث در این صنعت کند.
مواد و روش: به همین دلیل در این پژوهش ارزیابی ریسک ایمنی و بهداشتی ناشی از عملیات حفاری، در دو دکل 28 شرکت ملی حفاری ایران و 101 شرکت نفت کاو با استفاده از روش FMEA در میدان نفتی یاران جنوبی به انجام رسید. تا با شناسایی ریسک­ های غیر قابل قبول و ارائه راهکار مدیریتی سعی در کاهش سطح ریسک­ پذیری این ریسک­ ها شود.
یافته ­ها: با توجه به نتایج 38% از کل ریسک ­ها مربوط به ریسک­ های سطح پایین، 33% مربوط به ریسک­ هایی با سطح متوسط و 29% از ریسک­ ها نیز مربوط به ریسک­ ها با سطح بحرانی است. در سطح ریسک­ های بحرانی فعالیت­های عملیات برپایی دکل با تعداد 70 ریسک، عملیات راندن لوله­ های جداری با تعداد 55 ریسک و عملیات چیدمان با تعداد 26 ریسک بیش­ترین تعداد ریسک­ های بحرانی را به خود اختصاص داده­اند. ریسک­ ها تعمیرات با تعداد 127ریسک، برپایی دکل با تعداد 100 ریسک و عملیات پیمایش چاه با تعداد 83 ریسک جزء ریسک ­هایی بودند که تعداد ریسک­ های بالایی داشتند. همچنین بیشترین تعداد فراوانی (L) ریسک­ ها مربوط به فعالیت­ های تعمیرات با تعداد 99 ریسک و تست لوله جداری با تعداد 55 ریسک می­ باشد.
نتیجه ­گیری: علت اصلی ایجاد کننده­ی این ریسک­ ها خطاهای انسانی و بازرسی نکردن تجهیزات و ماشین­ آلات است، که با ارائه راهکارهای کنترلی بخصوص در دو بخش آموزش به پرسنل و ایجاد تعداد بیشتری بازرسی دوره ­ای و اتفاقی می­توان تا حد زیادی سبب کاهش سطح ریسک ­پذیری، ریسک­ ها بحرانی شد.
متن کامل [PDF 414 kb]   (5100 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/12/10 | پذیرش: 1398/12/10 | انتشار: 1398/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb