زمینه و هدف: در تصفیه آب پیش ازن زنی برای مقاصد مختلفی از جمله بهبود فرآیند انعقاد، کاهش تولید تریهالومتانها، حذف رنگ، حذف آهن و منگنز، کنترل میکروارگانیسمها و حذف مواد آلی استفاده میشود. هدف اصلی این مقاله بررسی اثرات پیش ازن زنی بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب آشامیدنی است. مواد و روش ها :این مطالعهدر مقیاس واقعی بر روی واحد پیش ازن زنی تصفیه خانه آب کوه سبز طیمدت6ماه انجام شده است. دراین مطالعهنمونهگیری ازآبخامورودیبهواحد پیش ازن زنی وآبازن زنیشدهبهروشتصادفی با ظروف نمونه گیرشیشهای انجامگرفته است. درهر ماه 4 نمونه ودرمجموع24 نمونه جهت بررسی روند تغییرات پارامترها برداشتهشده است. آزمایشاتلازم طبقروش ارایه شده در کتاب استانداردمتد (ویرایش بیستم)بر روی نمونه ها جهت بررسی تاثیرات پیش ازن زنی بر روی پارامترهای فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی انجام گرفته است. یافته ها: بررسیها نشان داد که راندمان حذف کدورتوکل کربن آلی(Total Organic Carbon) در فرایند پیش ازن زنی تصفیهخانه آب کوه سبز به ترتیب حدود 62 و 83/18درصد بوده وبر pH هیچ اثری ندارد. همچنین درصد حذف آهن (Fe) ومنگنز (Mn) در فرایند پیش ازن زنی به ترتیب5/91 و82 درصد است. بررسی اثرات پیش ازناسیون در حذف رنگ آب نشان داد که با افزایش میزان دوز و غلظت ازن تزریقی، تغییرات معنیداری بر کاهش بیشتر رنگ و پیش سازهای رنگ اتفاق نمیافتد و درصد حذف ترکیبات پیش ساز رنگ از جمله کلروفیلa، حدود21% است. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که ازن نمیتواند برخی از پارامترهای فیزیکی از جمله pH و رنگ را تغییر دهد اما تاثیر قابل توجهی بر روی پارامترهای شیمیایی داشته و پارامترهای بیولوژیکی را حدود 21 درصد کاهش میدهد.