جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای قنبری آزاد پاشاکی

سعید قنبری آزاد پاشاکی ، مهدی خجسته‌پور ، محمدعلی ابراهیمی نیک، عباس روحانی،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: در سال‌های اخیر، مدیریت و دفع مواد زائد شهری به یک مشکل جهانی و از‌ مهمترین دغدغه‌های زیست ‌محیطی تبدیل شده است. دفن زباله­ها منجر­ به تولید زیادی از شیرابه می‌گردد. فرایند تجزیه بیولوژیک یک راه‌ حل بالقوه و مقرون به‌ صرفه برای تصفیه شیرابه دفن­گاه‌های زباله شهری به­ شمار می‌رود. هدف این پژوهش، بررسی تصفیه‌پذیری شیرابه زباله شهری با استفاده از بیوراکتور دو مرحله‌ای بی‌هوازی در مقیاس پایلوت بوده است.
مواد و روش­ها: آزمایشات در دو راکتور بی‌هوازی اختلاط کامل به ‌حجم مفید ۱۰ و ۳۰ لیتر با دبی ثابت ۲ لیتر در روز، زمان ماند هیدرولیک ۵ و ۱۵ روز و تحت شرایط دمایی مزوفیلیک انجام شد. پس از دوره شروع، میزان بارگذاری آلی از ۰۷/۰ تا kgCOD/m۳.day ۶۵/۲ افزایش یافت. خروجی اولین راکتور بی‌هوازی وارد راکتور دوم می‌شد. آنالیزهای فیزیکی و شیمیایی بر مبنای روش‌های استاندارد آب و فاضلاب آمریکا انجام گردید.
یافته­ها: نتایج آزمایش‌ها نشان‌ داد که مناسب‌ترین بارگذاری kgCOD/m۳.day ۰۵/۲ می­باشد که در آن راندمان حذف COD راکتور اول، دوم و کل سیستم (مجموع دو‌ مرحله‌ای اختلاط کامل) به‌ ترتیب ۸۰، ۱/۶۵ و ۹۳% بدست آمد. راندمان حذف BOD در کل سیستم نیز برابر ۹۲% حاصل شد. با این‌ حال نیتروژن آمونیاکی و قلیائیت در راکتور بی­هوازی دو مرحله­ای به‌ ترتیب ۳۹ و ۹/۱۴% افزایش یافت. حداکثر درصد متان در راکتورهای اول و دوم به ‌ترتیب ۷۶ و ۸۰% بود.
نتیجه­گیری: از فرایند دو مرحله‌ای بی‌هوازی می‌توان به‌ عنوان فرایندی موثر برای بهبود تخریب‌پذیری و همچنین حذف مواد آلاینده آلی استفاده کرد.

مهدی خجسته‌پور، سعید قنبری آزاد پاشاکی، محمدعلی ابراهیمی نیک، عباس روحانی،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه با توجه به روش­های متداول لندفیل کردن، دغدغه­های محیط­زیستی شیرابه­های تولیدی به یک مشکل جهانی تبدیل شده است. فرایند فیزیکی-شیمیایی یک راه‌­حل بالقوه و مقرون به‌­صرفه برای تصفیه شیرابه لندفیل به­­شمار می‌رود. به­دلیل وقت­گیر بودن آزمایشات جارتست برای دستیابی به غلظت مناسب مواد منعقدکننده، هدف این پژوهش، بررسی تصفیه‌پذیری شیرابه لندفیل زباله مشهد با استفاده از روش سطح پاسخ به­عنوان جایگزین روش­های معمولی در فرایند انعقاد-لخته­سازی بوده است.
مواد و روش­ها: آزمایشات در جارتست ۶ خانه با حجم موثر mL ۵۰۰ انجام شد. توانایی کلرید آهن ۶ آبه در پاسخ به چهار پارامتر COD، TSS، کدورت و قلیائیت مورد بررسی قرار گرفت. برای ارزیابی مدل و بهینه­سازی غلظت منعقدکننده و pH با توجه به بالاترین راندمان حذف، طرح مرکب مرکزی و روش سطح پاسخ استفاده شد. آنالیزهای فیزیکی و شیمیایی بر مبنای روش‌های استاندارد آب و فاضلاب آمریکا انجام گردید.
یافته­ها: نتایج نشان داد که برای سه پاسخ (COD، TSS و قلیائیت) مدل درجه دوم و کدورت نیز مدل درجه دوم کاهش یافته تحت شرایط بهینه برای غلظت g/L ۲۳/۱۰ در pH ۸۵/۸ حاصل شده است. آزمایشات تطبیق تحت شرایط بهینه منجر به حذف COD، TSS، کدورت و قلیائیت به ترتیب برابر ۷۹/۶۶%، ۶۱/۸۸%، ۵۳/۹۷% و ۸۹/۶۷% شد. بررسی­های آماری (جدول ANOVA، مقادیر R۲ و P-value) نشان داد که مدل­ها برای ارائه داده­های تجربی مناسب و در تمامی مدل­ها، مقدار R۲ بیشتر از ۹۹/۰ بود. مقادیر P-value نیز نشان داد که اثرات درجه دوم و درجه دوم کاهش یافته در غلظت کلرید آهن و pH انعقاد معنی­دار بوده است. همسویی و تطابق نتایج تجربی نیز نزدیک به پیش­بینی حاصل از مدل­ها بود.
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش با روش سطح پاسخ، از فرآیند انعقاد-لخته­سازی می­توان به­عنوان فرایندی موثر برای حذف ترکیبات بازدارنده شیرابه به کار گرفت.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Enginering

Designed & Developed by : Yektaweb