TY - JOUR T1 - Assessing the quality of water output from desalination plants and water tankers in Qom and comparison with national standards and WHO TT - ارزیابی کیفیت آب خروجی از دستگاه‌های آب شیرین‌کن و تانکرهای آب شهرستان قم و مقایسه آن با استانداردهای ملی و WHO JF - jehe JO - jehe VL - 8 IS - 4 UR - http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-878-fa.html Y1 - 2021 SP - 465 EP - 476 KW - Water quality KW - standards KW - desalination KW - tanker KW - Qom. N2 - زمینه و هدف: : با افزایش روند خشکسالی­های اخیر و کمبود منابع آب آشامیدنی منجر به برنامه­ریزی جهت شیرین­کردن آب و راه اندازی ایستگاه­های سیار گردید. هدف از این مطالعه، تعیین کیفیت میکروبی و فیزیکوشیمیایی آب خروجی از دستگاه­های آب شیرین­کن و تانکرهای شهرستان قم می­باشد. مواد و رو­ش­ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی به مدت یک سال با نمونه­برداری ماهانه از آب خروجی دستگاه های تصفیه آب خانگی و تانکرهای سیار انجام شد. نمونه­ها از نظر آلودگی میکروبی و کیفیت فیزیکو شیمیایی (pH ، TDS ، کدورت و کلرسنجی) مطابق روش استاندارد سنجش شدند. سپس داده­ها با استفاده از نرم افزار SPSS وExcel آنالیز و با استانداردها مقایسه گردید. یافته­ ها: مقادیر مثبت آلودگی کلیفرم گرماپای در تانکرها 34/13 درصد و در دستگاه‌های آب شیرین‌کن 35/4 درصد نشان داده شد. میزان pH،TDS ، کدورت در حد مطلوب و مطابق استاندارد ملی و WHO گزارش شد. آنالیز آماری T TEST نیز نشان داد، کیفیت میکروبی آب خروجی با متغیرهای ظروف آبگیری (021/0 P ˂)، شستشوی مخازن (001/0 P ˂)، آلودگی شیر خروجی (011/0 ˂) P ، تماس با گرد و غبار (014/0 P ˂)، بهداشت فرد توزیع کننده (026/0 P ˂)، درجه حرارت (033/0 P ˂)، زمان نگهداشت آب (019/0 P ˂) و بهسازی محیط (003/0 P ˂) رابطه معناداری دارد. ولی هیچ تفاوت معناداری در نحوه توزیع آب بین تانکرها و دستگاه های آب شیرین کن وجود نداشت(068/0 ˂ P). نتیجه­ گیری: با جلوگیری از آلودگی­های ثانویه می­توان کیفیت آب این جایگاه­ها را مطلوب تلقی کرد. لذا باید ارزیابی دوره­ای و منظم آب و آموزش­ در خصوص نگهداری و رعایت مسائل بهداشتی همواره مورد توجه قرار بگیرد. M3 10.52547/jehe.8.4.465 ER -