%0 Journal Article %A Alavi, Nadali %A Eslami, Akbar %A Majlessi Nasr, Monire %A Masihi, Najme %T Optimization of Biodiesel Production Process from Restaurant Waste Frying Oils in the Presence of Homogeneous Catalyst %J Journal of Environmental Health Engineering %V 7 %N 1 %U http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-705-fa.html %R 10.29252/jehe.7.1.83 %D 2019 %K Renewable Energy, Biodiesel, Homogeneous Catalyst., %X زمینه و هدف: به دلیل اهمیت نقش انرژی در جهان و تجدید ناپذیری سوختهای فسیلی و مسائل زیست محیطی ناشی از این دسته از سوخت­ها ، در سال­های اخیر مطالعات زیادی به منظور یافتن جایگزین مناسب برای سوخت‌های فسیلی در کشورهای مختلف جهان انجام شده است. سوختهای زیستی مانند (بیودیزل و بیواتانول)، یکی از مطلوب ­ترین سوخت‌های جایگزین معرفی شده اند. هدف از این مطالعه بررسی تولید بیودیزل از پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران در حضور کاتالیست هموژن‌می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع تجربی-آزمایشگاهی‌می باشد. دراین مطالعه تاثیر سه پارامتر مهم در سه سطح یعنی زمان واکنش (60،70 و 80 دقیقه)، درصد وزنی کاتالیست (5/.، 1 و 5/1 درصد) و نسبت مولی متانول به روغن (1/3، 1/6 و 1/9) مورد بررسی قرار گرفتند. راندمان تولید بیودیزل با استفاده از درصد جرمی بیودیزل تولید شده از مقدار روغن مصرفی اولیه محاسبه گردید. یافته ها: حداکثر راندمان تولید بیودیزل در حضور سدیم هیدروکسید به عنوان کاتالیست هموژن23/3±6/86 درصد به دست آمده است. شرایط بهینه برای حداکثر راندمان، نسبت مولی متانول به روغن 1/6 ، درصد وزنی کاتالیست 1 و زمان واکنش 70 دقیقه بوده است. در این مطالعه دمای واکنش و شدت اختلاط به ترتیب 65 درجه سانتی گراد و 500 دور بر دقیقه در نظر گرفته شدند. نتیجه گیری:پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران‌ها که در کشور ما به مقدار بسیار زیادی در حال تولید‌می باشند، منبع بسیار خوبی برای تولید بیودیزل و تامین انرژی‌می باشند. %> http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-705-fa.pdf %P 83-93 %& 83 %! %9 Research %L A-10-531-2 %+ MSc Student in Environmental Health Engineering, School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran %G eng %@ 2383-3211 %[ 2019