Journal of Environmental Health Engineering
مجله مهندسی بهداشت محیط
jehe
Medical Sciences
http://jehe.abzums.ac.ir
1
admin
2383-3211
2588-4239
10.61186/jehe
fa
jalali
1392
12
1
gregorian
2014
3
1
1
2
online
1
fulltext
fa
بررسی کیفیت میکروبی آبهای بطری شده در ایران
Evaluation of Microbial Quality of Bottled Water in Iran
عمومى
General
پژوهشي
Research
<div style="margin-right:42.55pt;">
<p dir="RTL"><strong>زمینه و هدف:</strong> <a name="OLE_LINK10"></a><a name="OLE_LINK9">رشد جمعیت و محدودیت دسترسی به آب شیرین و نیاز به استفاده از آبهای بطری شده، ضرورت بررسی کیفیت میکروبی این آبها را تشدید میکند.</a></p>
<p dir="RTL"><a name="OLE_LINK12"></a><a name="OLE_LINK11"><strong>مواد و روش ها:</strong></a> کیفیت میکروبی 24 مارک از آبهای بطری شده موجود در بازار شهرهای ایران به صورت تصادفی در دو فصل تابستان 91 و پائیز 91 در هر فصل از هر مارک دو نمونه مورد بررسی قرارگرفت. با روش تخمیر 15 لوله ای و شمارش بشقابی (<a name="OLE_LINK14"></a><a name="OLE_LINK13"><span dir="LTR">Plate Count</span></a>) نمونهها برای حضور کلیفرم، کلیفرم گرماپای و باکتریهای هتروتروف (<span dir="LTR">HPC</span>) مورد آنالیز قرارگرفتند. آنالیز نتایج با نرم افزار <span dir="LTR">SPSS</span> انجام گرفت.</p>
<p dir="RTL"><strong>نتایج:</strong> مجموع کلی فرمها در برندهای شماره <span dir="LTR">S18</span> و <span dir="LTR">S20</span> به ترتیب در دو فصل تابستان و پائیز<span dir="LTR"> MPN/100cc</span>2 بود. درتمامی برندها افزایش چشمگیر میزان<span dir="LTR">HPC</span> مشاهده شد. <span dir="LTR">pH</span> 6 درصد آبهای معدنی ایران خارج از محدوده مجاز بود. میانگین کدورت معادل <span dir="LTR"> NTU</span>232/0و <span dir="LTR">NTU</span> 228/0 به ترتیب در دو فصل پائیز و تابستان بوده است.</p>
<p dir="RTL"><strong>نتیجه گیری:</strong> میکروارگانیسمهای هتروتروف در 100 درصد نمونهها در محدوده بالاتر از حد استاندارد حضور داشتند. در حدود 12 درصد نمونهها باکتریهای گروه کلیفرم یافت شد. تمامی نمونهها فاقد باکتریهای گروه کلیفرم گرماپای بودند<span dir="LTR">.</span></p>
</div>
<div style="margin-left:42.55pt;">
<p></p>
<p><strong>Background:</strong> Because of population growth, limited access to fresh water resources, the need to use bottled water, controlling microbial quality of bottled water is important.</p>
<p><strong>Materials and Methods:</strong> Microbiological quality of 24 brands of bottled water available in the town markets of Iran was studied Random. Samples were collected in summer and autumn, 2012. In each season, we collected two samples for each brand. <a name="OLE_LINK22"></a><a name="OLE_LINK21">In order to </a>analyze <a name="OLE_LINK18"></a><a name="OLE_LINK17">Total coliforms</a>,<a name="OLE_LINK20"></a><a name="OLE_LINK19"> E-Coli</a>, and HPC, MPN and Plate Count Methods were used. Data analysis was processed by SPSS software.</p>
<p><strong>Results:</strong> Total coliforms were 2 MPN/100CC in two brands S18 and S20. Increased HPC levels were also observed in all brands. pH level of 6% from bottled waters were higher than the standard. Average of turbidity was 0.232 and 0.228 at the autumn and summer, respectively.</p>
<p><strong>Conclusion:</strong> the heterotrophic microorganisms were present in 100% of the samples. Total coliforms were also found in 12% of the samples. None of the samples contained E-Coli.</p>
<p></p>
</div>
مجموع کلیفرمها, باکتریهای هتروتروف, شمارش بشقابی
Total coliforms, Heterotrophic Bacteria, Plate count
137
145
http://jehe.abzums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-15&slc_lang=fa&sid=1
Mahmood
Alimohammadi
محمود
علیمحمدی
10031947532846002525
10031947532846002525
Yes
Department of Environmental Health, Faculty of Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Masoomeh
Askari
معصومه
عسگری
10031947532846002526
10031947532846002526
No
Department of Environmental Health, Faculty of Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
Sasan
Aminizadeh
ساسان
امینی زاده
10031947532846002527
10031947532846002527
No
Department of Health, Gilan University of Medical Sciences, Gilan, Iran
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
Emad
Dehghanifard
عماد
دهقانی فرد
10031947532846002528
10031947532846002528
No
Department of Environmental Health, Faculty of Health, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran
. گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
Mehrnoosh
Rezazadeh
مهرنوش
رضازاده
10031947532846002529
10031947532846002529
No
4. Department of Environmental Health, Faculty of Health, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران