بررسی کارآیی کربن حاصل از پوست پسته در حذف فلوراید از محیط‌های آبی
مریم خدادادی ، امیر حسین محوی ، حسین وزینی ، رسول خسروی ، حدیقه دری ، محمد حسین ساقی*
گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

زمینه و هدف: فلوراید و ترکیبات آن به شکل گسترده ای در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد که از طریق پساب به محیط زیست منتشر می شود. .هدف از این تحقیق بررسی کارایی استفاده از جاذب های ارزان قیمت در حذف فلوراید از محیط های آبی حاوی فلوراید می باشد.

روش کار: پودر حاصل از پوست پسته را در داخل بوته چینی به درون کوره انتقال داده و به مدت 2 ساعت در دمای 500،600 و700 درجه سانتی گراد سوزانده می شود. اثر متغیر های pH، دمای سوزاندن جاذب، سرعت هم زدن، غلظت اولیه فلوئور، مدت زمان تماس و دوز جاذب مورد بررسی قرار گرفت.ا ندازه گیری غلظت اولیه فلوئور و غلظت باقیمانده بر اساس استاندارد متد و با کمک دستگاه اسپکتروفتومتری انجام گرفت و در نهایت تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار EXCEL صورت گرفت.

یافته ها: نتایج حاصل از این آزمایشات نشان داد که سوزاندن جاذب ها(زغال پوسته پسته) دردمای500 درجه سانتی گراد، تنظیم PH محلول در محدوده خنثی(pH=) ،دوز جاذب g/L2 برای جاذب بادام و دوز جاذب 3 گرم در لیتربرای جاذب پسته ، زمان تماس 40 دقیقه برای جاذب، غلظت اولیه فلوراید ppm5 راندمان حذفی به میزان 90-80 درصد را دارا می باشد.

نتیجه‌گیری: بر مبنای نتایج حاصل از این مطالعه می توان اظهار نمود که زغال پوست پسته و بادام یک روش کارآمد و با راندمان نسبتا بالا برای حذف فلوراید از محیط های آبی است.

واژه‌های کلیدی: زغال پوست پسته، فلوراید، محیط های آبی، جذب
دریافت: 1394/10/15 | پذیرش: 1394/10/15 | انتشار: 1394/10/15

Khodadadi M, Mahvi A H, Vazieni H, Khosravi R, Dorri H, Saghi M H. Investigation of Fluoride Removal Efficiency from Aqueous Solution by Pistachio and Almonds Crust. jehe 2015; 2 (3) :238-248

خدادادی مریم، محوی امیر حسین، وزینی حسین، خسروی رسول، دری حدیقه، ساقی محمد حسین. بررسی کارآیی کربن حاصل از پوست پسته در حذف فلوراید از محیط‌های آبی . مجله مهندسی بهداشت محیط. 1394; 2 (3) :238-248