[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 8، شماره 2 - ( 12-1399 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 157-142 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین محل مناسب برای دفع پسماندهای جامد شهری با استفاده از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS): مطالعه موردی در سردشت، ایران
فاطمه مصباحی* ، صادق مصطفی نژاد ، عطالله ندیری
گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (1176 مشاهده)
زمینه و هدف: لندفیل یکی از متداول ترین روشها جهت دفع مواد زائد در کشورهای در حال توسعه می باشد. تعیین مکانهای دفن یک فرایند مشکل و پیچیده ای است که پارامترهای اجتماعی، محیطی و فنی در آن دخیل می باشد. هدف از این مطالعه انتخاب یک محل دفن مناسب جهت دفع زباله های شهر سردشت می باشد.
روش کار: نوع تحقیق از نظر کاربردی و از نظر روش و ماهیت جزو روش های تحقیق توصیفی-تحلیلی  است. در تنظیم اطلاعات و محاسبات در این پژوهش از ابزارها و تکنیک های جغرافیایی ، نرم افزار GIS ، word و مدل  AHP( سلسله مراتبی ) استفاده شده است . با استفاده از نرم افزار GIS لایه­های اطلاعاتی مختلفی امتیازدهی و به طبقه­های کاملا مناسب، مناسب، کاملا نامناسب و نامناسب تقسیم­بندی شدند.
یافته ها: بر اساس مطالعه میدانی حدود 61% از مکانهای مورد مطالعه برای دفن زباله کاملاً نامناسب تشخیص داده شدند. از مکانهای انتخابی براساس معیارهای ارزیابی امتیازدهی شد و با استفاده از وزن دهی این معیارها، مقایسه بین آنها صورت گرفت. سپس از بین مکانهای باقی مانده 20% به عنوان گزینه بهتر درنظر گرفته شدند. در پایان پس از بررسی این مکانها، یک مکان به عنوان مکان پیشنهادی انتخاب شد. این مکان در فاصله تقریبا 12 کیلومتری شهر سردشت، دارای جاده فرعی و شیب مناسب می باشد که فاصله مناسبی نسبت به روستاها و شهر داشته و به دلیل خارج بودن از محدوده آبخوان به عنوان گزینه مناسب انتخاب شد.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که با کمک مدل AHP و نرم افزار GIS می توان یک مکان مناسب را برای دفن زباله های شهری انتخاب کرد به طوری که بتوان عوامل تأثیرگذار بر انتخاب یک محل مناسب را اعمال نمود.
واژه‌های کلیدی: دفن زباله، مکان یابی، مدل AHP، GIS، سردشت
متن کامل [PDF 833 kb]   (847 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/4/16 | پذیرش: 1399/6/23 | انتشار: 1400/2/6
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mesbahi F, Mostafa Nejad S, Nadiri A A. Landfill site selection using analytical hierarchy process (AHP) and geographical information system (GIS): A case study in Sardasht, Iran. jehe 2021; 8 (2) :142-157
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-832-fa.html

مصباحی فاطمه، مصطفی نژاد صادق، ندیری عطالله. تعیین محل مناسب برای دفع پسماندهای جامد شهری با استفاده از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS): مطالعه موردی در سردشت، ایران. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1399; 8 (2) :142-157

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-832-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645