[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 2 - ( 12-1402 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 215-201 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفیت میکروبی فراورده‌های غذایی، آرایشی- بهداشتی، پساب صنعتی و پسماند‌های بیمارستانی در استان همدان
حدیث طوافی* ، سارا نوروزی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
چکیده:   (62 مشاهده)
زمینه و هدف: بررسی سلامت میکروبی فراورده­های غذایی، محصولات آرایشی- بهداشتی، پساب­های صنعتی و پسماند­های بیمارستانی، به دلیل مرتبط بودن با سلامت و بهداشت انسان در جامعه، حائز اهمیت هستند. هدف اصلی در این مطالعه، بررسی کیفیت میکروبی در مواد صنایع غذایی، آرایشی- بهداشتی، پساب­های کارخانجات صنعتی و پسماند­های بیمارستانی در استان همدان بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمون­های میکروبی در تشخیص و شمارش باکتری­ها، کپک­ها و مخمر­ها بر پایه­ی کشت، در 15محصول غذایی و 5 محصول آرایشی- بهداشتی، انجام شد. همچنین آزمون­های میکروبی پسماند­های صنعتی (شمارش توتال و فکال کلیفرم­ها) از روش MPN در38 واحد استفاده شد. آزمون­های میکروبی 14 واحد بیمارستانی، از تست ویال بیولوژیک و تست کلاس 6 میکروبی، استفاده شد.
یافته ها: براساس نتایج بدست آمده، تست­های میکروبی در 4 محصول غذایی بیش از حد مجاز مصرف بودند و مابقی محصولات منفی گزارش شد. از 5 محصول آرایشی- بهداشتی، تنها یک محصول درای بار میکروبی غیر مجاز بود. همچنین نتایج آزمون­های میکروبی در پسماند­های صنعتی در زمستان 1401، 6 واحد صنعتی به صورت مثبت گزارش شد و فصل بهار 1402، 2 واحد صنعتی به صورت مثبت گزارش شد. در بررسی­های پسماند­های بیمارستانی، در زمستان 1401، تست­های میکروبی کلیه­ی واحد­ها، منفی و در بهار 1402، دو واحد بیمارستانی مثبت شدند.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت سلامت در جامعه، الزام بررسی­ آزمون­های میکروبی در سطح بیمارستان­ها و صنایع باید مورد توجه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: آرایشی- بهداشتی، آزمون میکروبی، پسماند بیمارستانی، پسماند صنعتی، مواد غذایی
متن کامل [PDF 871 kb]   (25 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/12/1 | پذیرش: 1403/1/19 | انتشار: 1403/3/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavafi H, Norouzi S. Investigation of the microbial quality of food products, cosmetics, industrial effluents and hospital wastes in Hamedan province. jehe 2024; 11 (2) :201-215
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-1032-fa.html

طوافی حدیث، نوروزی سارا. بررسی کیفیت میکروبی فراورده‌های غذایی، آرایشی- بهداشتی، پساب صنعتی و پسماند‌های بیمارستانی در استان همدان. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1402; 11 (2) :201-215

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-1032-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( 12-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4652