[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 2 - ( 12-1402 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 215-201 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفیت میکروبی فراورده‌های غذایی، آرایشی- بهداشتی، پساب صنعتی و پسماند‌های بیمارستانی در استان همدان
حدیث طوافی* ، سارا نوروزی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
چکیده:   (305 مشاهده)
زمینه و هدف: بررسی سلامت میکروبی فراورده­های غذایی، محصولات آرایشی- بهداشتی، پساب­های صنعتی و پسماند­های بیمارستانی، به دلیل مرتبط بودن با سلامت و بهداشت انسان در جامعه، حائز اهمیت هستند. هدف اصلی در این مطالعه، بررسی کیفیت میکروبی در مواد صنایع غذایی، آرایشی- بهداشتی، پساب­های کارخانجات صنعتی و پسماند­های بیمارستانی در استان همدان بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمون­های میکروبی در تشخیص و شمارش باکتری­ها، کپک­ها و مخمر­ها بر پایه­ی کشت، در 15محصول غذایی و 5 محصول آرایشی- بهداشتی، انجام شد. همچنین آزمون­های میکروبی پسماند­های صنعتی (شمارش توتال و فکال کلیفرم­ها) از روش MPN در38 واحد استفاده شد. آزمون­های میکروبی 14 واحد بیمارستانی، از تست ویال بیولوژیک و تست کلاس 6 میکروبی، استفاده شد.
یافته ها: براساس نتایج بدست آمده، تست­های میکروبی در 4 محصول غذایی بیش از حد مجاز مصرف بودند و مابقی محصولات منفی گزارش شد. از 5 محصول آرایشی- بهداشتی، تنها یک محصول درای بار میکروبی غیر مجاز بود. همچنین نتایج آزمون­های میکروبی در پسماند­های صنعتی در زمستان 1401، 6 واحد صنعتی به صورت مثبت گزارش شد و فصل بهار 1402، 2 واحد صنعتی به صورت مثبت گزارش شد. در بررسی­های پسماند­های بیمارستانی، در زمستان 1401، تست­های میکروبی کلیه­ی واحد­ها، منفی و در بهار 1402، دو واحد بیمارستانی مثبت شدند.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت سلامت در جامعه، الزام بررسی­ آزمون­های میکروبی در سطح بیمارستان­ها و صنایع باید مورد توجه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: آرایشی- بهداشتی، آزمون میکروبی، پسماند بیمارستانی، پسماند صنعتی، مواد غذایی
متن کامل [PDF 871 kb]   (59 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/12/1 | پذیرش: 1403/1/19 | انتشار: 1403/3/8
فهرست منابع
1. Eslami H, Haider Z, Mohammad Taghizadeh F. Investigating the quantity, quality and management of hospital waste in Rafsanjan city in 2019: a descriptive study. J Rafsanjan Univ Med Sci. 2021; 20: 1297-1308 [In Persian]. [DOI:10.52547/jrums.20.12.1297]
2. Gorgani J, Nabizadeh R, Gholami M, et al. Management of hospital wastes in Mazandaran province with emphasis on genotoxic wastes. Iran J Health Environ. 2018; 12(3): 351-364 [In Persian].
3. Allegranzi B, Pittet D. Healthcare-associated infection in developing countries: simple solutions to meet complex challenges. Infect. Control Hosp. Epidemiol. 2007; 28(12):1323-1327. [DOI:10.1086/521656] [PMID]
4. Shirazi AR, Oryad HM, Malekzadeh J. Solid Wastes Management of Yasuj Hospitals, Iran 2006. Armaghane Danesh J. 2008; 13(1):105- 13.
5. Mohammadi P, Habibian M, Soudi MR, et al. Detection of Escherichia coli and Enterococcus faecalis indicators in water sources. Nova Biologica Reperta. 2013; 1(2): 10-15 [In Persian]. [DOI:10.29252/nbr.1.2.10]
6. Khamisabadi A, Parwank K, Nasrabadi M. The effect of the use of sewage effluent on the microbial contamination of urban green space soils. J Environ Health Eng. 2018; 7(1): 42-52 [In Persian]. [DOI:10.29252/jehe.7.1.42]
7. Masiha AR, Majid Khosh Khalq MR, Iszadeh KH, et al. Studying the microbial quality of some food items collected from the eastern region of Gilan. J Food Microbiology. 2014; 1(1): 1-13 [In Persian].
8. Nosrat Abadi L, Kavousi H R, Hajimohammadi Farimani R, et al. Investigating the microbial population of Astamran, Zahedi, Shahani, Kabkab, Mardarsang, Mozafati and Halila date varieties. Iran J Nutr Sci Food Technol. 2018; 89(16): 275-285[In Persian].
9. Mansouri B, Maleki A, Mahmoudi M, et al. Risk assessment of heavy metals in lipstick and hair dye cosmetics distributed in Sanandaj city in 2014. Sci J Kurdistan Univ Med Sci. 2016; 22: 31-39 [In Persian].
10. Radmanesh R, Nabi Meybodi M, Ramadan V, et al. Investigating the physicochemical properties and microbial contamination of combined drugs in Yazd pharmacies. Ofogh Danesh. 2018; 26(1): 82-93 [In Persian]. [DOI:10.32598/hms.26.1.3175.1]
11. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=5272.
12. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=2946.
13. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=10899.
14. https://standard.inso.gov.ir/StandardFiles/3759.htm.
15. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=6806 .
16. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=2197.
17. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=1810.
18. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=2198.
19. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=11804.
20. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=9933.
21. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=11169.
22. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=9934.
23. https://standard.inso.gov.ir/Search.aspx?standardnumber=9793.
24. Farzadkia M, Ansari AR, Imam Juma MM. Investigating waste management in one of Tehran's specialized hospitals. J Qazvin Univ Med Sci. 2012; 16(4): 107-109 [In Persian].
25. Zazouli MA, Alaviniya M, Bai A. Investigating the production of hospital waste in Gorgan hospitals, 2013. J Mazandaran Univ Med Sci. 2014; 25(132): 304-308 [In Persian].
26. Yousefi E, Karimzadeh Motlag Z, Doagoyan F, et al. Assessment of Quantity and Management on Medical Wastes of South Khorasan Province During 2014 -2015. Human and Environment. 2021; 58: 57- 68 [In Persian].
27. Momeniha F, Kouhkan M, Safamanesh H, et al. Investigating the efficiency of disinfecting and encapsulating device for medical sharps waste. Iran. J. Health & Environ. 2023; 16(2): 245- 256 [In Persian].
28. Alinezhadian A, Karimi A, Mohammadi J, et al. Study of soil bacterial and crop quality irrigated with treated. Irani J Health Environ. 2014; 6 (3):365-376 [In Persian].
29. Tavakoli, H.R, Riazipour, M. Microbial quality of cooked meat foods in Tehran University's restaurants. Pak J Med Sci. 2008; 24: 595-599 [In Persian].
30. Qazvini K, Safdari H. Investigating the bacterial contamination of cosmetic products used around the eyes before and after use in Iran. Pajouhesh Dar Pezeshki. 2016; 31(2): 159- 162 [In Persian].
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavafi H, Norouzi S. Investigation of the microbial quality of food products, cosmetics, industrial effluents and hospital wastes in Hamedan province. jehe 2024; 11 (2) :201-215
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-1032-fa.html

طوافی حدیث، نوروزی سارا. بررسی کیفیت میکروبی فراورده‌های غذایی، آرایشی- بهداشتی، پساب صنعتی و پسماند‌های بیمارستانی در استان همدان. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1402; 11 (2) :201-215

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-1032-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( 12-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4657