[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 3 - ( 3-1403 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 365-347 برگشت به فهرست نسخه ها
امکان‌سنجی استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی در ایران (فرصت‌ها و چالش‌ها)
انیس حاج‌غنی ، سعیده مرادعلی‌زاده* ، مهدی رضایی
مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران-گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (54 مشاهده)
زمینه و هدف: در مقابل تحریم‌های بین‌المللی که در رابطه با اقتصاد نفتی برای ایران وضع شده‌است، انرژی خورشیدی در این کشور از قابلیت‌های ویژه‌ای برخوردار است؛ بطوری که کشور ایران می‌تواند درسال2050 میلادی، به تأمین‌کننده اصلی زنجیره تولید برق خورشیدی مدیترانه تبدیل شود. با توجه به توانایی ایران در زمینه دستیابی به این انرژی پاک، هدف مطالعه حاضر، بررسی امکان‌ استقرار و استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی در ایران برای تولید انرژی برق با توجه به چند پروژه‌ انجام‌شده و نیز بررسی فرصت‌ها و چالش‌های توسعه این نیروگاه‌ها می‌‌باشد.
مواد و روش ها: برای انجام مطالعه مروری حاضر، کلیدواژه‌های «Solar power plants, Solar energy in Iran, Renewable energy, Solar potentials and challenges» در پایگاه‌های داده «Google Scholar, ScienceDirect, SID, Magiran, ResearchGate» از سال 2005 تا 2024 میلادی جستجو شدند. پس از عمل جستجو، جمعاً 320 مقاله یافت شد که پس از انجام مراحل غربالگری و بررسی کامل مقالات، در نهایت تعداد 23 مقاله ثبت و در مطالعه استفاده شد. معیار ورود مقالات به مطالعه، به‌روز بودن و تناسب محتوا با موضوع مورد نظر بود.
یافته ها: برای بررسی امکان استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی در ایران، از داده‌های کمی و کیفی مطالعات در رابطه با ظرفیت‌های جغرافیایی، توان تولیدی و چالش‌های پیش‌ روی استقرار نیروگاه‌ها استفاده شد. تجربه ایران برای استقرار انرژی متمرکز خورشیدی، به نیروگاه‌های شیراز و یزد برمی‌گردد که با وجود موفقیت‌آمیز بودن بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها، از آن زمان تاکنون طراحی و یا ساخت نیروگاه‌ خورشیدی جدیدی اعلام نشده‌است. در این راستا، فقدان مطالعات امکان‌سنجی در این کشور کاملاً مشهود است.
نتیجه گیری: علی‌رغم توسعه نه‌چندان قابل قبول نیروگاه‌های خورشیدی در ایران و نیز عدم تقاضای عمومی برای دستیابی به انرژی پاک؛ تابش خورشیدی بالا، اراضی بیابانی موجود در ایران و نیز عدم انتشار گازهای آلاینده توسط نیروگاه‌های خورشیدی؛ عوامل اصلی برای تشویق به توسعه این نیروگاه‌ها برای تولید انرژی حرارتی و الکتریکی هستند. بنابراین، استفاده از این نیروگاه‌ها می‌تواند فرصت‌های بسیاری برای کشور ایران فراهم و نیز بسیاری از موانع را برطرف سازد.
واژه‌های کلیدی: انرژی خورشیدی، مطالعات امکان‌سنجی، ایران، نیروگاه‌های خورشیدی
متن کامل [PDF 642 kb]   (37 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/2/3 | پذیرش: 1403/3/26 | انتشار: 1403/4/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haaj-Ghani A, Morad-Alizadeh S, Rezaei M. Feasibility of Using Solar Power Plants in Iran (Opportunities and Challenges). jehe 2024; 11 (3) :347-365
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-1036-fa.html

حاج‌غنی انیس، مرادعلی‌زاده سعیده، رضایی مهدی. امکان‌سنجی استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی در ایران (فرصت‌ها و چالش‌ها). مجله مهندسی بهداشت محیط. 1403; 11 (3) :347-365

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-1036-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( 3-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4657