دوره 11، شماره 4 - ( 6-1403 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 405-394 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nadimi H, Alahabadi A, Zarei A, Riahimanesh F, Salari M. Investigating the indicators of corrosiveness and sedimentation of drinking water in the villages of East Kakhk. J Environ Health Eng 2024; 11 (4) :394-405
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-1067-fa.html
ندیمی حجت، اله آبادی احمد، زارعی احمد، ریاحی منش فروغ، سالاری مهدی. بررسی شاخص‌های خوردگی و رسوب‌گذاری آب آشامیدنی در روستاهای شرق کاخک. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1403; 11 (4) :394-405

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-1067-fa.html


گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
چکیده:   (539 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی شاخص‌های خوردگی و رسوب‌گذاری آب آشامیدنی در روستاهای شرق کاخک، واقع در جنوب استان خراسان رضوی، انجام شد. خوردگی و رسوب‌گذاری از مشکلات اساسی در سیستم‌های توزیع آب هستند که می‌توانند باعث تخریب لوله‌ها و تأسیسات آبی و کاهش کیفیت آب شوند.
مواد و روش ها: در این پژوهش، از ۱۶ منطقه شامل یک شهر و ۱۵ منطقه روستایی، ۳۲ نمونه آب از منابع مختلف مانند چشمه‌ها، قنوات و سیستم توزیع جمع‌آوری شد. پارامترهای فیزیکی و شیمیایی نظیر pH، هدایت الکتریکی، غلظت کلسیم و منیزیم اندازه‌گیری شدند و شاخص‌های مختلف خوردگی و رسوب‌گذاری محاسبه گردید. آنالیزها مطابق با استانداردهای APHA انجام شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که تمامی نمونه‌ها طبق شاخص لانژلیه تمایل به رسوب‌گذاری داشتند، در حالی که شاخص رایزنر بیانگر آن است که ۶۸/۷۵ درصد نمونه‌ها دارای خاصیت خوردگی بودند. شاخص‌های لارسون اسکولد و شاخص تهاجم نیز حاکی از آن بودند که بیش از ۸۰ درصد نمونه‌ها ویژگی‌های خوردگی داشتند، در حالی که شاخص پوکوریوس نشان داد که ۶۲/۵ درصد نمونه‌ها در وضعیت تعادل بودند.
نتیجه گیری: یافته‌ها بر اهمیت نظارت مستمر بر کیفیت آب و اعمال اقدامات اصلاحی مناسب جهت کنترل خوردگی و رسوب‌گذاری تأکید می‌کنند. این مطالعه به مهندسان و تصمیم‌گیران در حوزه آب و فاضلاب کمک می‌کند تا راهکارهای مؤثری برای بهبود کیفیت آب آشامیدنی ارائه دهند.
متن کامل [PDF 925 kb]   (162 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/6/26 | پذیرش: 1403/7/22 | انتشار: 1403/8/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Enginering

Designed & Developed by : Yektaweb