[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 2، شماره 1 - ( 9-1393 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 26-19 برگشت به فهرست نسخه ها
تدوین یک HACCP-Plan استاندارد جهت به‌کارگیری در کارخانجات تولید آب معدنی ایران به منظور کنترل مهم‌ترین مخاطرات مطرح در بهداشت مواد غذایی موجود در این صنعت
امین کیانی ، محمود علی محمدی* ، ساسان رضایی ، رامین نبی زاده نودهی ، سیمین ناصری ، عماد دهقانی فرد ، مجتبی موذن
. گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (6687 مشاهده)

زمینه و هدف: استفاده از آب‌های معدنی در جهان افزایش یافته و همچنین آلودگی این آب‌ها باعث نگرانی مصرف‌کنندگان شده است. بکارگیری یک سیستم پیشگیرانه مانندHACCP می‌تواند مانع از آلودگی این آب‌ها توسط عوامل مختلف شود. هدف این تحقیق، تدوین یک HACCP-Plan استاندارد در کارخانجات آب معدنی ایران می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، خطوط تولید آب معدنی و ظروف پلی ‌اتیلن ‌تری فتالات (PET)، انبارها و آزمایشگاه‌های کارخانجات از جنبه‌های تولید و کنترل کیفیت بررسی شدند. اصول هفت گانه سیستم HACCP در جهت پایش، کنترل و محدود‌سازی این مخاطرات بررسی شد. در ادامه، راهکارهای عملی بصورت فراگیر و قابل پیاده‌سازی برای همه کارخانجات ارائه شدند. اطلاعات لازم با مطالعه استانداردهای ملی و بین‌المللی صحه‌گذاری و ارائه گردیدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که خطرات ناشی از عدم بهسازی منابع آب معدنی و محیط کارخانه، فرآیند ناقص تصفیه، تولید بطری‌های PET بصورت غیر‌استاندارد، ذخیره سازی نادرست مواد اولیه و محصول نهایی و عدم بازرسی تجهیزات کارخانجات باعث افزایش مخاطرات در محصول و به خطر انداختن سلامت مصرف‌کننده می‌گردد. نتیجه گیری: جهت تولید آب معدنی سالم، باید منابع تأمین آب معدنی و محیط کارخانجات بهسازی شوند. همچنین می‌بایست که فرآیند تصفیه آب و تولید بطری‌های PET، طبق استانداردهای ملی و بین‌المللی انجام گیرد. از آنجایی که نحوه اجرای سیستم HACCP در کارخانجات آب معدنی متفاوت است، بکارگیری سیستم تدوین شده در این مطالعه، جهت استاندارد‌سازی اجرای این سیستم در کارخانجات موثر می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: آب معدنی، برنامه HACCP، کنترل مخاطرات، ظروف پلی‌اتیلن تری‌فتالات
متن کامل [PDF 261 kb]   (4222 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/6/23 | پذیرش: 1394/6/23 | انتشار: 1394/6/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kiyani A, Alimohamadi M, Rezaee S, Nabizadeh Nodehi R, Naseri S, Dehghani fard E et al . Preparation of an Evaluated HACCP- Plan in Order to Implementation in Iranian Mineral Water Factories for Avoiding the Common Food Safety Hazards in Such Industries. jehe 2014; 2 (1) :19-26
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-118-fa.html

کیانی امین، علی محمدی محمود، رضایی ساسان، نبی زاده نودهی رامین، ناصری سیمین، دهقانی فرد عماد و همکاران.. تدوین یک HACCP-Plan استاندارد جهت به‌کارگیری در کارخانجات تولید آب معدنی ایران به منظور کنترل مهم‌ترین مخاطرات مطرح در بهداشت مواد غذایی موجود در این صنعت. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1393; 2 (1) :19-26

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-118-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( 9-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4660