دوره 2، شماره 2 - ( 12-1393 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 88-76 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kahrizi H, Farasati M, Bafkar A. Batch Experiment of Cu Removal from Aquous Solution by Phragmites Australis Nanostructure. J Environ Health Eng 2015; 2 (2) :76-88
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-125-fa.html
کهریزی هدی، فراستی معصومه، بافکار علی. آزمایش ناپیوسته حذف مس از محلول آبی توسط نانوساختار نی. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1393; 2 (2) :76-88

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-125-fa.html


گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه
چکیده:   (5624 مشاهده)

زمینه و اهداف: آلودگی آب و خاک به فلزات سنگین، تهدیدی جدی برای محیط زیست و سلامت بشر است. یافتن روشی مؤثر برای پالایش این فلزات از آب اهمیت فراوانی دارد. هدف از انجام این پژوهش، استفاده از جاذب گیاه نی در مقیاس میکرو و نانو به عنوان جاذب گیاهی و بررسی کارایی آن برای حذف فلز مس از محلول های آبی بود. مواد و روش ها: جاذب طبیعی نی، از نیزارهای خوزستان تهیه گردید و ویژگی های جاذب با استفاده از آنالیز PSA، IDEX، SEM و FTIR تعیین شدند. اثر پارامترهای مختلف مانند pH، pH در نقطه بار صفر، زمان تماس، دز جاذب و غلظت اولیه یون مس بر حذف مس بررسی گردید. یافته ها: نتایج نشان داد بالاترین راندمان حذف مس، در 6=pH برای میکرو و نانو جاذب نی به ترتیب 22/80 و 85/90 درصد اتفاق می افتد. از بین مدل های سینتیک مورد مطالعه، بیشترین همخوانی و کمترین مقدار خطا مطابق با مدل الوویچ و مقدار ضریب همبستگی برای میکرو و نانو جاذب نی به ترتیب برابر با 85/0 و 99/0 بود. برازش داده های متناسب با مدل لانگمویر بود و ظرفیت جذب لانگموئر برای میکرو و نانوذرات 25/5 و 59/8 میلی گرم بر گرم بود. نتیجه گیری: به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد نانو جاذب نی می تواند به عنوان یک گزینه مناسب برای حذف مس از آبهای آلوده مد نظر قرار بگیرد.

متن کامل [PDF 610 kb]   (1778 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/6/24 | پذیرش: 1394/6/24 | انتشار: 1394/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb