گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران
چکیده: (4036 مشاهده)
زمینه و هدف: حضور پاراکلروفنل در محیط زیست به دلیل سمیت بالا، سرطانزایی و جهش زا بودن، ایجاد بوی قوی و پایداری در محیط زیست به عنوان آلاینده دارای تقدم میباشد. هدف از این مطالعه ارزیابی حذف پاراکلروفنل از محلولهای آبی با استفاده از پوست بلوط اصلاح شده توسط اسیدسولفوریک میباشد.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه تجربی بوده و از پوست بلوط از جنس Quercus persica گونه ایرانی به عنوان جاذب استفاده شده است. اثر پارامترهای pH، زمان تماس، دوز جاذب و غلظت اولیه پاراکلروفنل بر روی جذب به صورت آزمایشهای ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. ویژگیهای جاذب خام و اصلاح شده با اسید سولفوریک توسط اسپکتروسکوپیFTIR ، تصویر میکروسکوپ الکترونی رویشی(SEM) و پراش اشعه ایکس(XRD) بررسی گردید. مدلهای ایزوترمی لانگمویر، فروندلیچ و سینتیک درجه اول و دوم کاذب برای بررسی تطابق دادههای تجربی بررسی شد.
یافتهها: نتایج آزمایش نشان داد که کارایی حذف پاراکلروفنل با افزایش زمان تماس و دوز جاذب ارتباط مستقیم و با افزایش pH و غلظت اولیه پاراکلروفنل رابطه معکوس دارد. حداکثر ظرفیت جذب پاراکلروفنل توسط جاذب اصلاح شده با اسیدسولفوریک mg/g 33/3 و حداکثر راندمان حذف پاراکلروفنل به میزان 87 درصد در pH برابر4 بهدست آمد. جذب پاراکلروفنل با مدل ایزوترمی فروندلیچ (92/0< ) و سینتیک درجه دوم کاذب با (94/0< ) تطابق بیشتری داشت.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که پوست بلوط اصلاح شده با اسید سولفوریک کارایی نسبتاً مناسبی در حذف پاراکلروفنل دارد. با توجه به اینکه پوست بلوط ماده ای زائد است، استفاده از این جاذب میتـواند در حذف آلاینده پاراکلروفنل از فاضلاب مفید باشد.
Godini H, Taheri F, Kamarehie B, Mostafaei P, Saeedi S. Removal of P-chloro Phenol from Aqueous Solutions Using Chestnut Shell Modified by Sulfuric Acid: Study of Adsorption Kinetic and Isotherm. jehe 2015; 2 (4) :319-331 URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-193-fa.html
گودینی حاتم، طاهری فاطمه، کمره ئی بهرام، مصطفایی پروین، سعیدی صدیقه. حذف پاراکلروفنل از محلولهای آبی با استفاده از پوست بلوط اصلاح شده با اسید سولفوریک: بررسی سینتیک و ایزوترم جذب. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1394; 2 (4) :319-331