دوره 2، شماره 4 - ( 3-1394 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 348-332 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghani Tafti M, Parvane Aval E, Akhavan E. Compilation the Optimal Strategies of Electrical and Electronic (WEEE) Waste Management by Using SWOT, Effective Step in Protecting the Environment, Case Study: Yazd City. J Environ Health Eng 2015; 2 (4) :332-348
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-195-fa.html
دهقانی تفتی مائده، پروانه اول احسان، اخوان قالی باف احسان. تدوین استراتژی‌های بهینه‌ی مدیریت پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی (WEEE) با استفاده از روش SWOT، گامی موثر در حفاظت از محیط زیست، مطالعه‌ی موردی: شهرستان یزد. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1394; 2 (4) :332-348

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-195-fa.html


سازمان جهاد دانشگاهی یزد
چکیده:   (4741 مشاهده)

زمینه و هدف: افزایش پسماندهای الکترونیکی صنایع از مهم‌ترین مسائل محیط‌زیست در دو دهه‌ی اخیر بوده است. توسعه‌ی کشورها، گسترش خدمات الکترونیکی و گسترش استفاده از لوازم الکتریکی موجب افزایش تولید آن‌ها گردیده‌است. پسماند‌های الکترونیکی با ترکیباتی مانند فلزات سنگین سمی (کادمیوم و سرب) و فلزاتی با‌ ارزش و قابل بازیافت (طلا و مس) در اولویت مدیریتی قراردارند. هدف از این بررسی تعیین استراتژی‌های بهینه‌ی‌ مدیریت پسماندهای الکترونیکی با استفاده از مدل SWOT بود.

 روش­­ها:­ SWOT روشی موثر برای تعیین جهت‌گیری‌های انواع سیستم‌های مدیریت مانند سیستم مدیریت پسماند می‌باشد، که اساس آن تجزیه و تحلیل عوامل درونی و بیرونی موثر بر مدیریت در قالب نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهدید‌ها می‌باشد. در این مطالعه شناسایی منطقه‌ی مورد نظر و کسب اطلاعات پایه از طریق مطالعات کتابخانه‌ای و مراجعات سازمانی بوده و جمع‌آوری داده‌ها از طریق مراجعه‌ی حضوری به کارشناسان و مشاهدات میدانی انجام گرفته است. تجزیه و تحلیل ماتریس عوامل داخلی و خارجی عناصر موثر در مدیریت پسماندهای الکترونیکی شهرستان یزد با استفاده از روش SWOT صورت پذیرفت.

یافته‌ها و نتیجه‌گیری: مطالعه‌ی حاضر نشان داد که سیستم مدیریت پسماند شهرستان یزد در استفاده از نقاط قوت به منظور اجتناب از تهدیدها و برطرف نمودن ضعف‌ها و استفاده‌ی حداکثری از فرصت‌ها ضعیف عمل می‌نماید. وجود فلزات گرانبها می‌تواند به‌عنوان عامل مهم در استراتژی‌های مدیریت پسماند درنظر گرفته شود. نبود دانش از تولید و کیفیت پسماندهای الکتریکی و الکترونیکی را می‌توان به عنوان عاملی تاثیرگذار در مدیریت پسماند و حفاظت از محیط زیست در شهرستان یزد در نظر گرفت.

متن کامل [PDF 1254 kb]   (3741 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/12/17 | پذیرش: 1394/12/17 | انتشار: 1394/12/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb