توحید یوسف زاده حسنلوئی* ، محمدرضا رضایی راینی نژاد ، مصطفی حسن زاده
گروه مهندسی هسته ای ، دانشکده برق وکامپیوتر ، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، ایران

در این تحقیق، دز معادل در یک ماه کاری و سالیانه ناشی از عملکرد راکتور تحقیقاتی تهران را در یک فانتوم معادل انسان در نواحی بالای استخر و اطراف گنبد که ناشی از گازهای رادیو اکتیو حاصل از شکافت رادیونوکلیدهای(Kr, Xe, Cs, Ar, S, N, C ,K, I) و ذرات ریز معلق خارج شده از استخر را به کمک کد MCNPX محاسبه می گردد. نتایج محاسبات نشان می دهند که دز دریافتی توسط کارکنان در بالا و اطراف استخر وقتی در حد مجاز است که ساعات کاری به ترتیب 408 و 1836 ساعت در سال باشد یا سرعت تهویه به گونه ای باشد که اکتیویته گازهای متصاعد شده از استخر، به ترتیب مقادیر10 و 80 درصد از مقدار گزارش شده توسظ FSAR کاهش یابند.

واژه‌های کلیدی: راکتور تحقیقاتی تهران(TRR)، دز معادل، کدMCNPX، گازهای رادیو اکتیو، گنبد راکتور، فانتوم معادل انسان.
دریافت: 1394/12/17 | پذیرش: 1394/12/17 | انتشار: 1394/12/17

Yousefzadeh Hassanluei T, Rezaei Rayeni Nezhad M R, Hassanzadeh M. The Monte Carlo Simulation of the Absorbed Equivalent Dose in Humans Modeling Due to Tehran Research Reactor and Radioactive Gases Released from It. jehe 2015; 3 (1) :61-68

یوسف زاده حسنلوئی توحید، رضایی راینی نژاد محمدرضا، حسن زاده مصطفی. استفاده از روش مونت کارلو برای شبیه سازی دز معادل جذب شده در یک مدل انسانی ناشی از عملکرد راکتورتحقیقاتی تهران و گازهای رادیو اکتیو متصاعد شده از آن. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1394; 3 (1) :61-68