زمینه و هدف: فلوراید یکی از عناصر ضروری آب است که از طرق مختلف وارد منابع آبی میشود و ازلحاظ بهداشتی اهمیت زیادی دارد. در این تحقیق به فلوئورزدایی از محلولهای آبی توسط نانو ذرات گرافن، پرداخته شده است.
روش تحقیق: در این مطالعه اثرات pH، زمان تماس، غلظت اولیهی فلوراید، جرم جاذب، دما و حضور آنیون سولفات بر میزان حذف فلوراید از محلولهای آبی توسط نانو ذرات گرافن مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین ایزوترمهای جذب فروندلیخ و لانگمیر مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: بیشترین مقدار جذب برای یون فلوراید توسط جاذب در 3 pH= و غلظت اولیهی فلوراید برابر با 10 میلیگرم در لیتر رخ داد.همچنین جذب در لحظات اولیهی تماس جاذب (15 دقیقه) و محلول به حداکثر مقدار خود رسید. نتایج نشان داد جذب فلوراید توسط گرافن از ایزوترم فروندلیچ پیروی می کند. نتایج حاصل از بررسی ترمودینامیک واکنش نیز نشان داد که واکنش حذف فلوراید توسط نانو ذرات استفاده شده در این پژوهش ازلحاظ دمایی از نوع واکنشهای گرمازا است.
نتیجهگیری: نانو ذرات گرافن برای حذف فلوراید در pH اسیدی، دمای محیط و غلظت بالای فلوراید کارایی بهتری دارند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |