زمینه و هدف: نان قوت غالب جامعه ایرانی می باشد، لذا توجه به سلامت و بهداشت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه استفاده از جوش شیرین در فرآوری نان بربری توسط بیشتر نانوایان دیده می شود که علت آن تولید نانی با رنگ و ظاهر زیباتر و با مقبولیت عمومی بیشتر می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی که 40 نفر شرکت داشتند، میزان رضایتمندی مصرف کنندگان از سه نمونه نان بربری فرآوری شده با گیاه بوی، جوش شیرین و آب گوجه فرنگی با کمک پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که رضایتمندی مصرف کنندگان از طعم و بو (34 نفر از 40 نفر)، ظاهر و رنگ و لعاب و کیفیت (36 نفر از 40 نفر) نان بربری با آب گوجه بیشتر از نان فرآوری شده با گیاه بوی و جوش شیرین بود. رضایتمندی مصرف کنندگان از طعم، بو، ظاهر، رنگ و لعاب، کیفیت، رضایت از خرید و کیفیت نان با گذر زمان از نان بربری با هر سه نوع افزودنی (جوش شیرین، آب گوجه فرنگی و بوی) معنی دار بود (05/0>p).
نتیجه گیری: آب گوجه فرنگی دارای مقبولیت عمومی و رضایتمندی مصرف کنندگان می باشد اگر چه عوارض جوش شیرین را ندارد. بنابراین می تواند جایگزین مناسبی به جای جوش شیرین برای فرآوری خمیر نان باشد
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |