دوره 1، شماره 1 - ( 9-1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niazi S, Mazlomi S, Shirzad M R, Mokamelkande A, Ahmadi F. Survey the Outbreak of Giardiasis Among Food Supply and Distribution Staff of South Pars Economic Zone Petrochemicals. J Environ Health Eng 2013; 1 (1) :37-43
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-27-fa.html
نیازی صادق، مظلومی سجاد، شیرداد محمد رضا، مکمل‌کنده عادل، احمدی فرهاد. بررسی شیوع ژیاردیازیس در بین کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی پتروشیمی‌های منطقه اقتصادی پارس جنوبی. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1392; 1 (1) :37-43

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-27-fa.html


. گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (4954 مشاهده)

زمینه و هدف: ژیاردیازیس از عفونت‌های انگلی دستگاه گوارش بوده که ناشی از  پروتوزوای تاژکداری به نام ژیاردیا لامبلیا  می‌باشد و باعث اسهال می‌شود. کیست ژیاردیا همراه مدفوع از افراد آلوده دفع می‌شود. این کیست ها می‌توانند از طریق آب، غذا و دست وارد بدن انسان شوند. علائم بیماری ژیاردیازیس بصورت اسهال، کاهش وزن، دردهای شکمی، نقص در رشد، سوء جذب قندها، چربی‌ها و ویتامین‌ها خود را نشان می‌دهد.

روش بررسی: در این تحقیق، نمونه‌ها از 203 نفر که در اصناف مختلف مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی پتروشیمی‌های پارس جنوبی مشغول به کار بودند  تهیه شد. پس از نمونه برداری بر اساس روش‌های استاندارد، نمونه‌ها مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج آزمایشات پس از تائید مسئول آزمایشگاه و پزشک مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

یافته‌ها: از مجموع افراد مورد مطالعه در این تحقیق، صنف آشپز (28%) و واحدهای سالادسازی (14%) به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد افراد اصناف را تشکیل می‌دادند. 87/8 % از کل جمعیت مورد مطالعه به ژیاردیا آلوده بودند که واحد سالادسازی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بود. همچنین میزان عفونت با ژیاردیا در واحدهای اداری و شستشوی ظروف کمترین بود.

نتیجه گیری: سطح تحصیلات و رعایت بهداشت فردی مانند شستشوی دست‌ها با یک دترجنت می‌تواند نقش مهمی در کاهش آلودگی به انگل ژیاردیا داشته باشد. لذا آموزش شاغلین این اصناف و همچنین آزمایشات دوره‌ای افراد می‌تواند باعث کاهش این آلودگی ها شود.             

متن کامل [PDF 253 kb]   (1917 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/10/24 | پذیرش: 1393/10/24 | انتشار: 1393/10/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb