. گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (4590 مشاهده)
زمینه و هدف: ژیاردیازیس از عفونتهای انگلی دستگاه گوارش بوده که ناشی از پروتوزوای تاژکداری به نام ژیاردیا لامبلیا میباشد و باعث اسهال میشود. کیست ژیاردیا همراه مدفوع از افراد آلوده دفع میشود. این کیست ها میتوانند از طریق آب، غذا و دست وارد بدن انسان شوند. علائم بیماری ژیاردیازیس بصورت اسهال، کاهش وزن، دردهای شکمی، نقص در رشد، سوء جذب قندها، چربیها و ویتامینها خود را نشان میدهد.
روش بررسی: در این تحقیق، نمونهها از 203 نفر که در اصناف مختلف مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی پتروشیمیهای پارس جنوبی مشغول به کار بودند تهیه شد. پس از نمونه برداری بر اساس روشهای استاندارد، نمونهها مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج آزمایشات پس از تائید مسئول آزمایشگاه و پزشک مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
یافتهها: از مجموع افراد مورد مطالعه در این تحقیق، صنف آشپز (28%) و واحدهای سالادسازی (14%) به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد افراد اصناف را تشکیل میدادند. 87/8 % از کل جمعیت مورد مطالعه به ژیاردیا آلوده بودند که واحد سالادسازی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بود. همچنین میزان عفونت با ژیاردیا در واحدهای اداری و شستشوی ظروف کمترین بود.
نتیجه گیری: سطح تحصیلات و رعایت بهداشت فردی مانند شستشوی دستها با یک دترجنت میتواند نقش مهمی در کاهش آلودگی به انگل ژیاردیا داشته باشد. لذا آموزش شاغلین این اصناف و همچنین آزمایشات دورهای افراد میتواند باعث کاهش این آلودگی ها شود.
Niazi S, Mazlomi S, Shirzad M R, Mokamelkande A, Ahmadi F. Survey the Outbreak of Giardiasis Among Food Supply and Distribution Staff of South Pars Economic Zone Petrochemicals. jehe 2013; 1 (1) :37-43 URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-27-fa.html
نیازی صادق، مظلومی سجاد، شیرداد محمد رضا، مکملکنده عادل، احمدی فرهاد. بررسی شیوع ژیاردیازیس در بین کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی پتروشیمیهای منطقه اقتصادی پارس جنوبی. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1392; 1 (1) :37-43