دوره 1، شماره 1 - ( 9-1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 74-67 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alimohemadi M, Dehghanifard E, Bodaghi Malidareh H. A Survey of Microbial Contamination of the Ice Blocks in the Ice-Making Factories and Sales Centers Ghaemshahr. J Environ Health Eng 2013; 1 (1) :67-74
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-30-fa.html
علیمحمدی محمود، دهقانی فرد عماد، بوداغی مالیدره هاجر. بررسی آلودگی میکروبی یخ قالبی واحد‌های تولید و مراکز فروش یخ در شهر قائمشهر. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1392; 1 (1) :67-74

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-30-fa.html


. استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (4615 مشاهده)

زمینه و هدف: آلودگی یخ از راه های مختلف بوجود می آید. با توجه به اهمیت بهداشت یخ، هدف از این مطالعه شناخت آلودگی میکروبی یخ قالبی واحد‌های تولید و مراکز فروش شهر قائمشهر می‌باشد.

روش بررسی: مطالعه حاضر به روش مقطعی- توصیفی بوده که در شهرستان قائم شهر استان مازندران انجام گردید. نمونه‌های یخ از 2 واحد تولید، 10 مرکز فروش یخ، به ترتیب 6 و 20 نمونه یخ طی 2 ماه مرداد و شهریور، برداشته شده و 6 نمونه از آب تامین کننده یخ نیز تهیه وسریعاً به آزمایشگاه منتقل گردید و هر نمونه یخ، قبل و بعد از شستشو با آب، آزمایش و از نظر آلودگی کل کلیفرم و اشریشیاکلی مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ها: نتایج نشان داد که نمونه‌های آب، سالم بوده است. نمونه‌های واحد A، دارای آلودگی بوده و واحدB، آلودگی اشریشیاکلی نداشته امّا دو مورد، آلودگی کلیفرمی جدا شد. آلودگی توتال کلیفرم نمونه‌های یخ مراکز فروش محرز و آلودگی اشریشیاکلی، قبل و بعد از شستشو با آب به ترتیب (95% و80%) بوده است.

نتیجه گیری: آزمون های آماری نشان داد که رابطه‌ای بین کیفیت آب مصرفی و آلودگی میکروبی یخ دیده نشده و واحد B دارای وضعیت بهداشتی مطلوبتری نسبت به واحدA  بوده است. شرایط بهداشت فردی، ابزار کار، مکان تولید و فروش یخ در آلودگی یخ و تشدید آن دارای تاثیر مثبت می‌باشد. با توجه به نتایج، توجه بیشتر دست اندرکاران امور بهداشتی در نظارت، کنترل واحدها و مراکز فروش یخ ضروری است.

متن کامل [PDF 296 kb]   (2579 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/10/24 | پذیرش: 1393/10/24 | انتشار: 1393/10/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb