دوره 4، شماره 2 - ( 12-1395 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 148-139 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosavi S A, Ozeiri N. Assess Knowledge, Attitudes and Practices of Solid Waste Management in Taghbostan Mountain Climbers from Kermanshah City in 2014. J Environ Health Eng 2017; 4 (2) :139-148
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-332-fa.html
موسوی سید علیرضا، عذیری نرجس. بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد کوهنوردان نسبت به مدیریت پسماند جامد کوه طاق‌بستان شهر کرمانشاه در سال 1393. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1395; 4 (2) :139-148

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-332-fa.html


کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت کرمانشاه، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (3294 مشاهده)

زمینه و هدف: اجرای برنامه­های فرهنگی با اهداف زیست محیطی نیازمند بررسی وضعیت سطح آگاهی، نگرش وعملکرد افراد جامعه نسبت به موضوع مورد نظر می­باشد. ازجمله این برنامه­ها، می­توان به مدیریت پسماند جامد در مناطق کوهستانی به­عنوان یک وظیفه­ی همگانی اشاره نمود. در این میان کوه طاق بستان به عنوان نماد استواری و سر زندگی در شهر کرمانشاه از جایگاه ویژه­ای نزد مردم شهر برخوردار می­باشد. سینه­ی ستبر این کوه روزانه پذیرای هزاران مهمان عاشق طبیعت و ورزش می­باشد که متاسفانه در بعضی موارد به علت کم لطفی مراجعین در زیبایی­های آشکارش نقشی نازیبا از باقی­مانده پسماند­های دفعی را به ناچار پذیرا می­باشد، که ضرورت جلوگیری و رفع آن­ها از اعم واجبات برای هرکرمانشاهی طبیعت دوست می­باشد. لذا در مطالعه حاضر بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد مراجعین به منظور تعیین وضعیت موجود برای برنامه­های آینده مد نظر بوده است.

مواد و روش کار: مطالعه حاضر به­صورت توصیفی- مقطعی سطح آگاهی, نگرش و عملکرد کوهنوردان نسبت به وضعیت مدیریت پسماند جامد در کوه طاق‌بستان شهرکرمانشاه را در سال1393 مورد بررسی قرار داده است. در این مطالعه 385 پرسشنامه محقق ساخت بین کوهنوردان کوه طاق‌بستان توزیع گردید. و نتایج به­دست­آمد ه از طریق نرم افزارSPSS. 16آزمون ANOVA تجزیه و تحلیل گردید.

یافته­ها: نتایج نشان می­دهد رابطه معنی­داری بین جنسیت با سطح آگاهی و عملکرد افراد پرسش شونده وجود ندارد، که این نوع رابطه بین شغل افراد با سطح آگاهی و نگرش نیز مصداق دارد. این در حالی است که سن افراد به­عنوان یک متغیر اصلی رابطه معنا­داری را با میزان آگاهی نشان می­دهد در­حالی­که در خصوص سطح نگرش و عملکرد رابطه معکوس می­باشد. نتایج بررسی رابطه تحصیلات افراد با سطح آگاهی و عملکرد با 045/0 P-value= از نظر آماری معنی­دار می­باشد.

نتیجه گیری:  نتایج سه متغیر سطح آگاهی، نگرش و عملکرد افراد نشان داد که، کوهنوردان شرکت کننده در این مطالعه دارای سطح آگاهی متوسط و خوبی نسبت به مدیریت پسماند مواد زائد در کوه طاق‌بستان می­باشند، همچنین میزان سطح نگرش افراد پرسش­شونده نسبت به موضوع دارای نگرش متوسط و خوب بوده­اند، اما کوهنوردان شرکت کننده در این مطالعه دارای عملکرد ضعیفی می­باشند.

متن کامل [PDF 379 kb]   (1131 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/3/8 | پذیرش: 1396/3/8 | انتشار: 1396/3/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Enginering

Designed & Developed by : Yektaweb