زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس گرم مثبت، غیر اسپورزا، فاقد کپسول، غیرمتحرک، هوازی تا بیهوازی اختیاری و قادر به تحمل مقادیر زیاد نمک (تا 15 درصد) میباشد. از اینرو مواد غذایی حاوی نمک، محیط مناسبی را برای رشد باکتری مهیا میسازد. همچنین این باکتری یکی از مهمترین عوامل بیماریزای منتقله از فرآوردههای غذایی فساد پذیر بخصوص فراوردههای لبنی میباشد. پنیر سنتی لیقوان در بسیاری از مناطق کشور ما بخصوص شهرستان تهران مصرف زیادی دارد و اصولاَ در ساخت اینگونه پنیرها از شیر پاستوریزه نشده وخام استفاده میشود و همچنین وضعیت بهداشتی در حین فرآوری، نگهداری و فروش پایین میباشد. لذا با توجه به اهمیت موضوع در انتشار مسمومیت، بررسی میزان آلودگی پنیر سنتی لیقوان به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس کواگولاز مثبت در سطح توزیع شهرستان تهران مورد نظر قرار گرفت.
روش بررسی: به منظور انجام این مطالعه 25 نمونه پنیر سنتی لیقوان به صورت کاملا تصادفی از فروشگاههای تهران تهیه شد و طبق استانداردهای ملی و با استفاده از محیط کشتهای برد پارکر، کوک میت و آزمایش کواگولاز مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: ازمجموع 25 نمونه، 22 نمونه(88%) به استافیلوکوکوس آلودگی داشتند و 14 نمونه (6/63%) بیش از حد استاندارد به استافیلوکوکوس و 5 نمونه(7/22%) به استافیلوکوکوس اورئوس کواگولاز مثبت آلودگی داشتند.
نتیجهگیری: این امرتوجه و رعایت شرایط بهداشتی را در حین تولید و ضرورت استفاده از شیر پاستوریزه را در تهیه پنیر نشان میدهد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |