زمینه و هدف: رشد جمعیت و محدودیت دسترسی به آب شیرین و نیاز به استفاده از آبهای بطری شده، ضرورت بررسی کیفیت میکروبی این آبها را تشدید میکند.
مواد و روش ها: کیفیت میکروبی 24 مارک از آبهای بطری شده موجود در بازار شهرهای ایران به صورت تصادفی در دو فصل تابستان 91 و پائیز 91 در هر فصل از هر مارک دو نمونه مورد بررسی قرارگرفت. با روش تخمیر 15 لوله ای و شمارش بشقابی (Plate Count) نمونهها برای حضور کلیفرم، کلیفرم گرماپای و باکتریهای هتروتروف (HPC) مورد آنالیز قرارگرفتند. آنالیز نتایج با نرم افزار SPSS انجام گرفت.
نتایج: مجموع کلی فرمها در برندهای شماره S18 و S20 به ترتیب در دو فصل تابستان و پائیز MPN/100cc2 بود. درتمامی برندها افزایش چشمگیر میزانHPC مشاهده شد. pH 6 درصد آبهای معدنی ایران خارج از محدوده مجاز بود. میانگین کدورت معادل NTU232/0و NTU 228/0 به ترتیب در دو فصل پائیز و تابستان بوده است.
نتیجه گیری: میکروارگانیسمهای هتروتروف در 100 درصد نمونهها در محدوده بالاتر از حد استاندارد حضور داشتند. در حدود 12 درصد نمونهها باکتریهای گروه کلیفرم یافت شد. تمامی نمونهها فاقد باکتریهای گروه کلیفرم گرماپای بودند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |