گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران, 3 مرکز تحقیقات کیفیت آّب، پژوهشکده محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (3026 مشاهده)
زمینه و هدف: دستیابی به تکنولوژیها، علیرغم هدف اولیه بشر که سعی داشته با تسلط بر طبیعت و عناصر آن شرایط بهتری جهت حیات خویش مهیا نماید، نتیجهای جز تخریب مداوم محیط زیست به دنبال نداشته است. یکی از مهمترین صنایع مصرف کننده انرژی و در نتیجه آلاینده محیط زیست، صنایع غذایی بوده که موجب انتشار انواع آلاینده ها به هوا، آب و خاک می گردند. هدف این تحقیق، بررسی خروجی ذرات و گازهای آلاینده در دو دودکش بیبو و gas plant یک کارخانه تولید روغن نباتی در شمال کشور در تابستان و پاییز سال 1393 می باشد. مواد و روش ها: نمونه برداریهای گاز و ذرات خروجی از دودکش انجام گردید و میزان بالای خروجی آلایندهها، نوع اسکرابر مورد استفاده در کارخانه را تعیین کرد. در این تحقیق از دستگاههای معتبر اندازه گیری استفاده شده که اندازهگیریها دو بار در تابستان انجام شد و میانگین آن به عنوان ملاکی برای تعیین اسکرابر قرار گرفت و پس از تهیه و نصب اسکرابر در خروجی دودکشها و تعویض نوع سوخت، مجدداً در پاییز اندازهگیریهای ذرات و گازهای خروجی از دودکش انجام شد. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که تغییر سوخت از گازوئیل به گاز طبیعی و نصب اسکرابر تر در خروجی، باعث شد تا غلظت ذرات و گازهای شاخص خروجی هر دو دودکش در محدوده استاندارد ایران قرار گرفتند. نتیجه گیری: اصلاح سوخت و نصب اسکرابر، به عنوان یک استراتژی مناسب جهت کاهش آلایندههای این صنعت بالاخص گازهای آلاینده خروجی میباشد.
Ahmadi Shahrivar N, Alimohammadi M, Moattar F, Dehghanifard E, Askari M. Evaluation of Pollutants Emission from Stack Vegetable Oil Factory in North of Iran. jehe 2017; 4 (3) :184-177 URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-372-fa.html
احمدی شهریور نرگس، علی محمدی محمود، معطر فرامرز، دهقانی فرد عماد، عسکری معصومه. ارزیابی آلایندههای خروجی از دودکش کارخانه روغن نباتی شمال کشور و ارائه راهکارهای کاهش آن ها. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1396; 4 (3) :184-177