Movahhed S, Rezaei Kalantari R, Khezri M, Azari A. Determining and Analyzing Corrosion Potential of Groundwater in Ghorveh through Simulating Corrosion Indices. J Environ Health Eng 2017; 4 (3) :242-233
URL:
http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-382-fa.html
موحد ثریا، رضایی کلانتری روشنک، خضری مصطفی، آذری علی. تحلیل و بررسی پتانسیل خورندگی آبهای زیرزمینی شهرستان قروه از طریق شبیهسازی شاخصهای خورندگی به روش مونت-کارلو. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1396; 4 (3) :242-233
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-382-fa.html
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیطزیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، تهران، ایران
چکیده: (2948 مشاهده)
زمینه و هدف: رسوبگذاری و خورندگی بهعنوان عوامل مخرب کیفیت آب آشامیدنی مشکلاتی را نظیر کاهش بهداشت عمومی، کاهش کیفیت آب و کاهش عمر مفید تجهیزات لولهکشی ایجاد میکند و درنهایت کنترل آن تأثیر بسزایی در بهداشت و کیفیت آب دارد. لذا هدف از این مطالعه بررسی شاخصهای کیفیت خورندگی یا رسوبگذاری منابع آبهای زیرزمینی شهرستان قروه در استان کردستان، با استفاده از روش آماری مونتکارلو بهمنظور کاهش عدم قطعیت و افزایش دقت برآورد مقدار شاخصها، صورت پذیرفت.
مواد و روشها: اطلاعات موردنیاز در این مطالعه شامل 64 نمونه از 16 چاه تأمینکننده آب شهرستان قروه در مدت 12 ماه طی سالهای 92-91 بهمنظور خصوصیات کیفی آب و تشخیص خورندگی و رسوبگذاری آب منطقه با استفاده از شاخصهای لانژلیر، رایزنر، لارسون - اسکولد و پوکوریوس برداشت و موردمطالعه قرار گرفت.
یافتهها: مقدار متوسط شاخصهای لانژلیر، رایزنار، پوکوریوس و لارسون-اسکولد به ترتیب برابر با 0.015±0.5449، 0.017±6.8878، 0.007±7.3754 و 0.0390±0.0919 تعیین گردید. همچنین مقادیر احتمالهای برآورد شده برای بروز پدیدههای خورندگی و رسوبگذاری به ترتیب برای شاخص لانژلیر 59/6% و 57/47% ، برای شاخص رایزنار کمتر از 77/11% و 33/54% ، برای شاخص پوکوریوس کمتر 47/17% و 33/36% و نهایتاً برای شاخص لارسون-اسکولد 15/0 % و 74/99% تعیین گردید.
نتیجهگیری: تمامی شاخصها موردبررسی نتایج یکسانی را برای وضعیت آب نشان دادند و حاکی از وضعیت نسبتاً رسوبگذار آب منطقه میباشند. مهمترین عامل اثرگذار بر مقدار شاخصهای موردمطالعه بر اساس آزمون پیرسون pH و مقدار یون کلسیم میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/5/29 | پذیرش: 1396/5/29 | انتشار: 1396/5/29