دوره 5، شماره 1 - ( 8-1396 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 22-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Danesh N, Marjani A, Ghorbani M, Hosseini M. Preparation and Application of Graphene Oxide Modified with Lauric Acid to Copper Removal from Aqueous Solution: Modeling, Kinetics, Isotherm and Thermodynamics Adsorption. J Environ Health Eng 2017; 5 (1) :1-22
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-443-fa.html
دانش نسیم، مرجانی اعظم، قربانی محسن، حسینی مرتضی. آماده سازی و کاربرد اکسید گرافن اصلاح شده با لوریک اسید برای حذف مس از محلول‌های آبی: مدل‌سازی ،سینتیک، ایزوترم و ترمودینامیک جذب. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1396; 5 (1) :1-22

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-443-fa.html


گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی اراک، اراک، ایران
چکیده:   (3830 مشاهده)
زمینه و هدف: افزایش آلودگی محیط زیست ناشی از تخلیه فاضلاب حاوی مس سبب نگرانی­های بسیار جدی به دلیل اثر بر سلامت به ویژه مغز و کبد و تجمع بیولوژیکی آن شده است. هدف از این تحقیق، کارایی اکسیدگرافن اصلاح شده با لوریک اسید به عنوان یک جاذب در حذف مس از محلول­های آبی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
مواد و روشها: مشخصات فیزیکی و مرفولوژی جاذب سنتز شده با استفاده از تکنیک­های   XRD, SEM, FT-IR  BET ,VSM ,EDX و  TEMمشخص گردید. در این تحقیق، اثر متغیرهای تاثیر گذار از جمله اثر زمان (180-30)، دما (60-20)، غلظت (500-60) و pH (5-1) در کارایی حذف مس با روش طراحی آزمایش، بهینه شدند. به این منظور تعداد 30 آزمایش با روش پاسخ سطحی و استفاده از  طراحی مرکب مرکزی توسط نرم افزار Design Expert 7.0.0 Trialدر پنج سطح طراحی شد.
یافتهها: معادلات همدمای جذبی لانگمویر و فروندلیچ بررسی شدند. مطالعه­ها نشان دادند که داده­های آزمایش با هر دو همدمای لانگمیر و فرندلیچ تطابق داشته. با بهره­گیری از مدل لانگمیر بیشترین ظرفیت جذب 99 میلی گرم بر گرم تعیین شد. مدل های سینتیکی شبه درجه اول و شبه درجه دوم  برای توصیف داده­های سینتیکی به کار گرفته شد و مدل سینتیکی شبه درجه دوم با نتیجه­ها منطبق بود. بررسی پارامترهای ترمودینامیکی بیانگر آن است که،  فرآیند جذب  یون­های مس برروی جاذب اکسیدگرافن مغناطیسی گرماگیر، خودبخودی و فیزیکی بوده­است.  
نتیجه­گیری: این مطالعه نشان داد که اکسیدگرافن اصلاح شده با لوریک اسید به عنوان یک جاذب ارزان قیمت با ظرفیت و سرعت جذب بالا برای حذف یون­های فلزی مس از محلول­های آبی معرفی می­شود.
 
واژه‌های کلیدی: جذب، ایزوترم، سینتیک، مس، روش سطح پاسخ
متن کامل [PDF 1388 kb]   (3301 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/11/16 | پذیرش: 1396/11/16 | انتشار: 1396/11/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb