دوره 5، شماره 1 - ( 8-1396 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 34-23 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaeinia S, Nasseri S, Farzadkia M, Esrafili A, Gholami M. Quality Assessment of Water Produced by RO-based Household Water Treatment using the HACCP system. J Environ Health Eng 2017; 5 (1) :23-34
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-444-fa.html
رضائی نیا سلیمه، ناصری سیمین، فرزادکیا مهدی، اسرافیلی علی، غلامی میترا. ارزیابی کیفیت آب تولیدشده توسط سیستم‌های تصفیه آب خانگی مبتنی بر اسمز معکوس با استفاده از سیستم HACCP. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1396; 5 (1) :23-34

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-444-fa.html


استاد گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات تکنولوژی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران،
چکیده:   (3812 مشاهده)
زمینه و هدف: مزیت انتخاب سیستم‌های تصفیه آب خانگی نسبت به آب‌لوله‌کشی بر اساس تضمین‌کننده سلامت انسان از خطرات بهداشتی توسط این سیستم‌ها صورت می‌گیرد. تجزیه‌وتحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) یک چهارچوب جهت شناسایی و مدیریت خطرات قابل‌توجه از منبع تا نقطه مصرف در فرایند تولید آب آشامیدنی است. لذا این پژوهش باهدف معرفی سیستم HACCP جهت شناسایی و محدودسازی مهم‌ترین خطرات ایجادشده در فرایند تولید آب آشامیدنی توسط سیستم‌های تصفیه خانگی مبتنی بر اسمز معکوس در شهر تهران انجام‌شده است.
مواد و روش‌ها: خطراتی که ممکن است در هر مرحله از تولید آب آشامیدنی توسط سیستم‌های تصفیه آب خانگی به وجود آید، شناسایی شد. بر اساس اصول هفت‌گانه HACCP، نقاط کنترل بحرانی (CCP) انتخاب شد و حدود بحرانی، نظارت، اقدامات کنترلی و اصلاحات تعیین شد. برداشت نمونه آب از هر یک از نقاط کنترل بحرانی انجام شد. پارامترهای فیزیکوشیمیایی و میکربی با روش‌های استاندارد موردسنجش قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج مربوط به سنجش خطرات در CCP نشان می‌دهد که پارامترهای pH، نیترات، کربن آلی کل و شاخص‌های میکروبی کلی فرم کل و کلی فرم مدفوعی در همه CCP های تعیین‌شده در محدوده بحرانی بودند. درحالی‌که پارامترهای سختی کل، فلوراید و شاخص میکروبی HPC صرفاً در CCP1 در محدوده بحرانی قرار داشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که سیستم HACCP را می‌توان جهت کاهش خطرات و افزایش ایمنی کیفیت آب خروجی سیستم‌های تصفیه آب خانگی به کاربرد. در همین راستا بایستی پایش منظم در دوره تناوب مشخص توسط اپراتور مناسب صورت گیرد.
متن کامل [PDF 369 kb]   (1638 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/11/16 | پذیرش: 1396/11/16 | انتشار: 1396/11/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb