دوره 6، شماره 3 - ( 3-1398 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 238-227 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amini M, Okati N. Phytoremediation of Cadmium in Polluted Effluents by Pharagmites Australis in Constructed Wetland. J Environ Health Eng 2019; 6 (3) :227-238
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-639-fa.html
امینی ملیحه، اکاتی نرجس. ارزیابی توانایی گیاه پالایی Pharagmites australis در جذب فلز کادمیم در تالاب مصنوعی. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1398; 6 (3) :227-238

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-639-fa.html


استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه جیرفت
چکیده:   (2493 مشاهده)

زمینه و هدف: با افزایش جمعیت، روند آلوده شدن منابع آب تشدید شده و بشر نیازمند روش­هایی نو و ارزان برای پالایش و بهبود کیفیت آب گردیده­ا­ست. فلزات سنگین از جمله آلاینده‌های محیط­زیستی هستند که عمدتا از فعالیت‌های صنعتی و کشاورزی بشر منشا می‌گیرند و در تمام نقاط جوامع صنعتی یافت می‌شوند. این پژوهش به منظور بررسی اثر تنش فلز کادمیم بر گیاه نی تالابی در شرایط گلخانه، در دانشگاه جیرفت انجام شد. 

روش کار: آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور و سه تکرار صورت ‌گرفت. تیمارها شامل فلز کادمیم به عنوان فاکتور اول و سطوح مختلف غلظت فلز شامل 0، 50، 100، 200، 400، 600، 800 ، 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم خاک در گلخانه به عنوان فاکتور دوم بودند. میزان مقاومت گیاه نی‌تالابی به تنش فلز کادمیم در مرحله استقرار تا رشد کامل در شرایط گلخانه بررسی گردید و میزان غلظت کادمیم در اندام‌های زیرزمینی و اندام‌های هوایی و خاک گلدان‌ها اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: نتایج آزمایش در شرایط گلخانه نشان داد با افزایش غلظت فلز در تیمارهای آزمایشی میزان جذب توسط بافت­های زیرزمینی و اندام­های هوایی گیاه افزایش می­یابد هرچند تجمع چشم­گیر فلز در بافت­های زیرزمینی بوده و انتقال آن و تجمع در بافت­های هوایی گیاه خیلی کمتر گزارش شده­است. با جذب و تجمع فلز در اندام­های زیرزمینی، توانایی رشد گیاه نیز با تغییر ویژگی­های فیزیولوژیک کاهش یافته­است که در رابطه با فلز کادمیم با حلالیت بالا در آب و جذب قابل توجه در اندام­های زیرزمینی موجب توقف رشد اندام­های هوایی گیاه گردیده­است.
نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که با توجه به رشد اندام­های زیزمینی، نی تالابی گیاهی نسبتا مقاوم در برابر تنش فلز کادمیم، دارای فاکتور انتقال پایین و توانایی تجمع فلزات در ریشه خود می‌باشد.
متن کامل [PDF 364 kb]   (1511 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/3/27 | پذیرش: 1398/3/27 | انتشار: 1398/3/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb