[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 1 - ( 9-1398 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 83-93 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه سازی فرآیند تولید بیودیزل از پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران در حضور کاتالیست هموژن
نادعلی علوی، اکبر اسلامی، منیره مجلسی نصر، نجمه مسیحی
کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (316 مشاهده)
زمینه و هدف: به دلیل اهمیت نقش انرژی در جهان و تجدید ناپذیری سوختهای فسیلی و مسائل زیست محیطی ناشی از این دسته از سوخت­ها ، در سال­های اخیر مطالعات زیادی به منظور یافتن جایگزین مناسب برای سوخت‌های فسیلی در کشورهای مختلف جهان انجام شده  است. سوختهای زیستی مانند (بیودیزل و بیواتانول)،  یکی از مطلوب ­ترین سوخت‌های جایگزین معرفی شده اند. هدف از این مطالعه بررسی تولید بیودیزل از پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران در حضور کاتالیست هموژن‌می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع تجربی-آزمایشگاهی‌می باشد. دراین مطالعه تاثیر سه پارامتر مهم در سه سطح یعنی زمان واکنش (60،70 و 80 دقیقه)، درصد وزنی کاتالیست (5/.، 1 و 5/1 درصد) و نسبت مولی متانول به روغن (1/3، 1/6 و 1/9) مورد بررسی قرار گرفتند. راندمان تولید بیودیزل با استفاده از درصد جرمی بیودیزل تولید شده از مقدار روغن مصرفی اولیه محاسبه گردید.
یافته ها: حداکثر راندمان تولید بیودیزل در حضور سدیم هیدروکسید به عنوان کاتالیست هموژن23/3±6/86 درصد به دست آمده است. شرایط بهینه برای حداکثر راندمان، نسبت مولی متانول به روغن 1/6 ، درصد وزنی کاتالیست 1 و زمان واکنش 70 دقیقه بوده است. در این مطالعه دمای واکنش و شدت اختلاط به ترتیب 65 درجه سانتی گراد و 500 دور بر دقیقه در نظر گرفته شدند.
نتیجه گیری:پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران‌ها که در کشور ما به مقدار بسیار زیادی در حال تولید‌می باشند، منبع بسیار خوبی برای تولید بیودیزل و تامین انرژی‌می باشند.
واژه‌های کلیدی: انرژی‌های تجدیدپذیر، بیودیزل، کاتالیست هموژن
متن کامل [PDF 1023 kb]   (108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۸/۱۰/۲ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱۰/۲ | انتشار: ۱۳۹۸/۱۰/۲
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alavi N, Eslami A, Majlessi Nasr M, Masihi N. Optimization of Biodiesel Production Process from Restaurant Waste Frying Oils in the Presence of Homogeneous Catalyst. jehe. 2019; 7 (1) :83-93
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-705-fa.html

علوی نادعلی، اسلامی اکبر، مجلسی نصر منیره، مسیحی نجمه. بهینه سازی فرآیند تولید بیودیزل از پسماندهای روغن‌های سرخ کردنی رستوران در حضور کاتالیست هموژن. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1398; 7 (1) :83-93

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-705-fa.html



دوره 7، شماره 1 - ( 9-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4102