دوره 7، شماره 2 - ( 12-1398 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 228-211 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masoomi B, Tabatabaie T, Jaffarzadeh N, Jorfi S, Kouhgardi E. The Impact of Water Quality Entering the Refinery on the Formation of Color and Foams in Water Purification Process Units (Case Study: Koohsabz Drinking Water Treatment Plant). J Environ Health Eng 2020; 7 (2) :211-228
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-743-fa.html
معصومی بهمن، طباطبایی طیبه، جعفرزاده حقیقی فرد نعمت اله، جرفی سهند، کوهگردی اسماعیل. تأثیر کیفیت آب ورودی به تصفیه‌خانه در ایجاد رنگ و کف در واحدهای فرایندی تصفیه آب (مطالعه موردی: تصفیه‌خانه آب کوه سبز). مجله مهندسی بهداشت محیط. 1398; 7 (2) :211-228

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-743-fa.html


گروه مهندسی محیط زیست، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران
چکیده:   (1829 مشاهده)
زمینه و هدف: پارامترهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی از مهمترین فاکتورهای تعیین کننده کیفیت آب آشامیدنی هست. هدف کلی این پروژه بررسی چگونگی تاثیرگذاری کیفیت آب ورودی به تصفیه‌خانه در تغییر رنگ آب و همچنین ایجاد کف در واحدهای مختلف فرایندی تصفیه آب است.
روش کار: این پژوهش به صورت مطالعه موردی و در در مقیاس واقعی برروی آب خام ورودی به تصفیه‌خانه آب کوه سبز انجام شده است. پژوهش در طول 6 ماه در فاصله زمانی (بهمن ماه سال 95 تا تیر ماه سال 96) انجام گرفته است. در مرحله اول کیفیت آب خام بر اساس روشهای استاندارد متد ارزیابی گردید. در مرحله بعد تاثیرهر یک از پارامترها در ایجاد رنگ و کف در واحدهای فرایندی تصفیه آب و مکانیسم تاثیرات مورد بررسی قرار گرفته است .
یافته‌ها: میانگین تغییرات دما، کدورت ، رنگ آب ورودی به تصفیه‌خانه در طی دوره پژوهش به ترتیب oC8/15 ، NTU 6 و TCU 6 بوده و محدوده تغییرات pH از 9/6 الی 4/8 است. میانگین تغییرات EC، TOCو DOC به ترتیب برابر است با؛  μS/cm765، mg/l8/5 و mg/l53/3. متوسط تغییرات UV254 و SUVAبه ترتیب برابر است با l/m 178/0و L/mg.m 856/5. همچنین متوسط تغییرات اسید هیومیک، سورفاکتانت و کلروفیل a در آب خام ورودی به ترتیب برابر است با 24/0، 05/0 میلی گرم بر لیتر و 4/2 μg/m2.
نتیجه‌گیری: بررسی‌ها نشان داد که پارامترهای کیفی آب ورودی به تصفیه‌خانه در ایجاد رنگ و کف در واحدهای فرایندی تصفیه آب موثرند.
متن کامل [PDF 1139 kb]   (868 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/9 | پذیرش: 1399/2/9 | انتشار: 1399/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb