دوره 1، شماره 4 - ( 6-1393 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 258-248 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosleh L, Seyed Hossein S H, Deihim Fard R, Khoshbakht K, Shahbazi A. Comparison of the Performance of Corn Starch Coagulant Aid Accompany with Alum, Polyaluminum Chloride and Ferric Chloride Coagulants in Turbidity Removal from Water. J Environ Health Eng 2014; 1 (4) :248-258
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-81-fa.html
مصلح لیلا، هاشمی سید حسین، دیهیم فرد رضا، خوشبخت کوروس، شهبازی افسانه. مقایسه کارایی استفاده از کمک منعقد کننده نشاسته ذرت و عملکرد تؤام آن با منعقد‌کننده‌های آلوم، پلی آلومینیوم کلراید و کلرور فریک در حذف کدورت از آب. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1393; 1 (4) :248-258

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-81-fa.html


. گروه آلودگیهای محیط زیست، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (7882 مشاهده)

زمینه و هدف: مهم ترین فرآیندها در تصفیهخانههای آب، فرآیندهای انعقاد و لخته سازی میباشند. بیشترین منعقد کننده‌های شیمیایی مورد استفاده در ایران، سولفات آلومینیوم (آلوم) و کلرور فریک  هستند. این در حالیست که این منعقد کننده‌ها، علاوه بر مخاطرات بهداشتی، هزینه‌های گزافی را برای کشورهای در حال توسعه به همراه دارد. هدف از این پژوهش، بررسی و مقایسه عملکرد مواد منعقد کننده شیمیایی و عملکرد توأم آن با کمک منعقد کننده نشاسته ذرت، برای حذف کدورت از آب است.

مواد و روش ها: این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی برای آب حاوی کدورت مصنوعی رس انجام گردید. آزمایشها در دو محدوده کدورت 250 و NTU 500 صورت پذیرفته است. دز منعقد کننده‌های شیمیایی در طول آزمایش‌ها، 1، 2 و ppm 5 و دز کمک منعقد کننده طبیعی صفر، 1/0، 3/0، 5/0 و ppm 7/0 بوده است.

یافتهها: نتایج این پژوهش نشان می­دهد که بالاترین درصد حذف کدورت، در کدورت اولیه NTU250 مربوط به منعقد کننده شیمیایی پلی آلومینیوم کلراید با دز ppm 5 به همراه کمک منعقد کننده نشاسته ذرت با دز ppm 7/0 بوده است که کدورت را 48/98% کاهش داده و به میزان NTU 73/3 رسانده است. همچنین بالاترین درصد حذف کدورت، در کدورت اولیه NTU500 مربوط به منعقد کننده شیمیایی کلرور فریک  با دز ppm 5 و کمک منعقد کننده طبیعی نشاسته ذرت با دز ppm 7/0 بوده است که کدورت را 52/98% کاهش داده و به میزان NTU 4/7 رسانده است.

نتیجهگیری: نتایج آزمایشات این پژوهش نشان داد که استفاده از کمک منعقد کننده طبیعی نه تنها مصرف منعقد کننده‌های شیمیایی و درصد حذف کدورت را پایین تر می­آورد، بلکه تأثیر معنی داری بر تغییرات pH نگذاشته و مخاطرات سلامتی را پایین میآورد. نظر به اینکه در حال حاضر پلیالکترولیت‌های مورد نیاز تصفیه خانه‌های کشور به مقدار قابل توجهی از خارج وارد می‌شود و میزان تولید نشاسته ذرت در ایران بالا می‌باشد، امید است نتایج این پژوهش در مقیاس صنعتی مورد توجه قرار گیرد.

متن کامل [PDF 650 kb]   (2284 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/3/27 | پذیرش: 1394/3/27 | انتشار: 1394/3/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت محیط می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Environmental Health Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb