[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در کراس رف

AWT IMAGE

..
:: دوره 1، شماره 4 - ( 6-1393 ) ::
جلد 1 شماره 4 صفحات 300-293 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط بین سختی آب‌های آشامیدنی با میزان فشار خون بالا در جمعیت بالای 30 سال روستایی شهرستان دیواندره در سال 1393
عادل زهرائی ، سید مهدی قاسمی ، مریم مرادنیا ، کمال الدین کریمیان*
. گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز بهداشت شهرستان دیواندره، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
چکیده:   (6363 مشاهده)

زمینه و هدف: فشار خون بالا در نتیجه افزایش بیش از حد طبیعی جریان خون در دیواره شریان‌ها ایجاد می‌شود. عوامل خطر گسترده ای در ایجاد فشار خون بالا می‌تواند مؤثر باشد. یکی از این عوامل، تاثیر مصرف آب آشامیدنی با درجه سختی متفاوت در بروز فشارخون بالا در دراز مدت می باشد. این مطالعه به بررسی ارتباط بین درجه سختی منابع آب آشامیدنی و میزان فشارخون افراد بالای30 سال در روستاهای شهرستان دیواندره پرداخته است.

مواد و روش ها: این مطالعه به روش مقطعی - توصیفی انجام گرفته که از کلیه منابع آبی روستاهای مورد مطالعه جهت تعیین درجه سختی بر اساس جدول استاندارد نمونه برداری انجام و سپس میزان شیوع بیماری فشارخون بالا در جمعیت مورد مطالعه محاسبه و ارتباط این دو عامل به تفکیک جنس با استفاده از آزمون های آماری در نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: نتایج حاصل از مطالعه نشان می‌دهد که بین مصرف آب آشامیدنی با درجه سختی بالا و کاهش ابتلا به فشار خون، ارتباط معنا داری وجود دارد(P value < 0.05). همچنین نتایج حاصله نشان می‌دهد که درجه همبستگی R برای دو متغیر میزان درجه سختی منابع آب آشامیدنی و درصد مبتلایان به فشار خون بالا، در مردان (0.496-) و در زنان (0.512-) و  در کل جمعیت بالای 30 سال برابر (0.61-) می‌باشد.

نتیجه گیری: استفاده از آب با درجه سختی متوسط به بالا می‌تواند در کاهش ابتلا به فشار خون بالا و به تبع آن، کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی موثر باشد.

واژه‌های کلیدی: سختی آب، فشار خون بالا، ارتباط، دیواندره
متن کامل [PDF 569 kb]   (2652 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/3/27 | پذیرش: 1394/3/27 | انتشار: 1394/3/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zahraei A, Ghasemi S M, Moradniya M, Karimyan K. The Relationship between Hardness of Drinking Water with High Blood Pressure Over 30 Years in Rural Population of Divandarreh City in 2014. jehe 2014; 1 (4) :293-300
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-85-fa.html

زهرائی عادل، قاسمی سید مهدی، مرادنیا مریم، کریمیان کمال الدین. بررسی ارتباط بین سختی آب‌های آشامیدنی با میزان فشار خون بالا در جمعیت بالای 30 سال روستایی شهرستان دیواندره در سال 1393. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1393; 1 (4) :293-300

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-85-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 4 - ( 6-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4660