. گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز بهداشت شهرستان دیواندره، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
چکیده: (6363 مشاهده)
زمینه و هدف: فشار خون بالا در نتیجه افزایش بیش از حد طبیعی جریان خون در دیواره شریانها ایجاد میشود. عوامل خطر گسترده ای در ایجاد فشار خون بالا میتواند مؤثر باشد. یکی از این عوامل، تاثیر مصرف آب آشامیدنی با درجه سختی متفاوت در بروز فشارخون بالا در دراز مدت می باشد. این مطالعه به بررسی ارتباط بین درجه سختی منابع آب آشامیدنی و میزان فشارخون افراد بالای30 سال در روستاهای شهرستان دیواندره پرداخته است.
مواد و روش ها: این مطالعه به روش مقطعی - توصیفی انجام گرفته که از کلیه منابع آبی روستاهای مورد مطالعه جهت تعیین درجه سختی بر اساس جدول استاندارد نمونه برداری انجام و سپس میزان شیوع بیماری فشارخون بالا در جمعیت مورد مطالعه محاسبه و ارتباط این دو عامل به تفکیک جنس با استفاده از آزمون های آماری در نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از مطالعه نشان میدهد که بین مصرف آب آشامیدنی با درجه سختی بالا و کاهش ابتلا به فشار خون، ارتباط معنا داری وجود دارد(P value < 0.05). همچنین نتایج حاصله نشان میدهد که درجه همبستگی R برای دو متغیر میزان درجه سختی منابع آب آشامیدنی و درصد مبتلایان به فشار خون بالا، در مردان (0.496-) و در زنان (0.512-) و در کل جمعیت بالای 30 سال برابر (0.61-) میباشد.
نتیجه گیری: استفاده از آب با درجه سختی متوسط به بالا میتواند در کاهش ابتلا به فشار خون بالا و به تبع آن، کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی موثر باشد.
Zahraei A, Ghasemi S M, Moradniya M, Karimyan K. The Relationship between Hardness of Drinking Water with High Blood Pressure Over 30 Years in Rural Population of Divandarreh City in 2014. jehe 2014; 1 (4) :293-300 URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-85-fa.html
زهرائی عادل، قاسمی سید مهدی، مرادنیا مریم، کریمیان کمال الدین. بررسی ارتباط بین سختی آبهای آشامیدنی با میزان فشار خون بالا در جمعیت بالای 30 سال روستایی شهرستان دیواندره در سال 1393. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1393; 1 (4) :293-300