[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: مقالات پذیرفته شده :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 4 - ( 6-1400 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 464-450 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات پیش ‌ازن ‌زنی‌ بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و بیولوژ‌یکی آب آشامیدنی
بهمن معصومی*
سازمان آب منطقه ای فارس، فارس، ایران
چکیده:   (201 مشاهده)
زمینه و هدف: در تصفیه آب پیش ‌ازن ‌زنی‌ برای مقاصد مختلفی از جمله بهبود فرآیند انعقاد، کاهش تولید تری‌‌هالومتانها، حذف رنگ، حذف آهن و منگنز، کنترل میکروارگانیسم‌ها و حذف مواد آلی استفاده می‌شود. هدف اصلی این مقاله بررسی اثرات پیش ‌ازن ‌زنی‌ بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب آشامیدنی است.
مواد و روش ها :  این مطالعه در مقیاس واقعی بر روی واحد پیش ‌ازن ‌زنی‌ تصفیه خانه آب کوه سبز طی مدت 6 ماه انجام شده است. در این مطالعه نمونه‌گیری از آب خام ورودی به واحد پیش ‌ازن ‌زنی‌ و آب ازن ‌زنی‌ شده به روش تصادفی با ظروف نمونه گیر شیشه‌ای انجام گرفته است. در هر ماه 4 نمونه و در مجموع 24 نمونه جهت بررسی روند تغییرات پارامترها برداشته شده است. آزمایشات لازم طبق روش ارایه شده در کتاب  استاندارد متد (ویرایش بیستم) بر روی نمونه ‌ها جهت بررسی تاثیرات پیش ‌ازن ‌زنی‌ بر روی پارامترهای فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی انجام گرفته است.
یافته ها: بررسی‌ها نشان داد که راندمان حذف کدورت وکل کربن آلی(Total Organic Carbon) در فرایند پیش ‌ازن ‌زنی‌ تصفیه‌خانه آب کوه سبز به ترتیب حدود 62 و 83/18درصد بوده و بر  pH هیچ اثری ندارد. همچنین درصد حذف آهن (Fe) ومنگنز (Mn) در فرایند پیش ‌ازن ‌زنی‌ به ترتیب5/91 و82 درصد است. بررسی اثرات پیش ‌ازناسیون در حذف رنگ آب نشان داد که با افزایش میزان دوز و غلظت ازن تزریقی، تغییرات معنی‌داری بر کاهش بیشتر رنگ و پیش ‌سازهای رنگ اتفاق نمی‌افتد و درصد حذف ترکیبات پیش ‌ساز رنگ از جمله کلروفیلa، حدود21% است.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که ازن نمی‌تواند برخی از پارامترهای فیزیکی از جمله pH و رنگ را تغییر دهد اما تاثیر قابل توجهی بر روی پارامترهای شیمیایی داشته و پارامترهای بیولوژیکی را حدود 21 درصد کاهش می‌دهد.
واژه‌های کلیدی: پیش ‌ازن‌ زنی‌، تصفیه‌خانه آب کوه سبز، کیفیت آب، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی، راندمان حذف
متن کامل [PDF 731 kb]   (76 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/4/20 | پذیرش: 1400/6/29 | انتشار: 1400/6/30
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masoomi B. The Study of Pre-ozonation effects on Physicochemical and Biological Properties of Drinking Water. jehe. 2021; 8 (4) :450-464
URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-877-fa.html

معصومی بهمن. بررسی اثرات پیش ‌ازن ‌زنی‌ بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و بیولوژ‌یکی آب آشامیدنی. مجله مهندسی بهداشت محیط. 1400; 8 (4) :464-450

URL: http://jehe.abzums.ac.ir/article-1-877-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( 6-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله مهندسی بهداشت محیط Journal of Environmental Health Enginering
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4410