:: دوره 1، شماره 1 - ( 9-1392 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 37-43 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع ژیاردیازیس در بین کارکنان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی پتروشیمی‌های منطقه اقتصادی پارس جنوبی
صادق نیازی*، سجاد مظلومی، محمد رضا شیرداد، عادل مکمل‌کنده، فرهاد احمدی
. گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (3500 مشاهده)

زمینه و هدف: ژیاردیازیس از عفونت‌های انگلی دستگاه گوارش بوده که ناشی از  پروتوزوای تاژکداری به نام ژیاردیا لامبلیا  می‌باشد و باعث اسهال می‌شود. کیست ژیاردیا همراه مدفوع از افراد آلوده دفع می‌شود. این کیست ها می‌توانند از طریق آب، غذا و دست وارد بدن انسان شوند. علائم بیماری ژیاردیازیس بصورت اسهال، کاهش وزن، دردهای شکمی، نقص در رشد، سوء جذب قندها، چربی‌ها و ویتامین‌ها خود را نشان می‌دهد.

روش بررسی: در این تحقیق، نمونه‌ها از 203 نفر که در اصناف مختلف مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی پتروشیمی‌های پارس جنوبی مشغول به کار بودند  تهیه شد. پس از نمونه برداری بر اساس روش‌های استاندارد، نمونه‌ها مورد آنالیز قرار گرفتند. نتایج آزمایشات پس از تائید مسئول آزمایشگاه و پزشک مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

یافته‌ها: از مجموع افراد مورد مطالعه در این تحقیق، صنف آشپز (28%) و واحدهای سالادسازی (14%) به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد افراد اصناف را تشکیل می‌دادند. 87/8 % از کل جمعیت مورد مطالعه به ژیاردیا آلوده بودند که واحد سالادسازی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بود. همچنین میزان عفونت با ژیاردیا در واحدهای اداری و شستشوی ظروف کمترین بود.

نتیجه گیری: سطح تحصیلات و رعایت بهداشت فردی مانند شستشوی دست‌ها با یک دترجنت می‌تواند نقش مهمی در کاهش آلودگی به انگل ژیاردیا داشته باشد. لذا آموزش شاغلین این اصناف و همچنین آزمایشات دوره‌ای افراد می‌تواند باعث کاهش این آلودگی ها شود.             

واژه‌های کلیدی: ژیاردیازیس، محصولات غذایی، مراکز تهیه و توزیع، بهداشت فردی، منطقه اقتصادی پارس جنوبی
متن کامل [PDF 253 kb]   (1309 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/10/24 | پذیرش: 1393/10/24 | انتشار: 1393/10/24



XML   English Abstract   Print



دوره 1، شماره 1 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها